Η Τουρκία ετοιμάζει έρευνες στα έξι μίλια – Δεν αναγνωρίζει καμία ελληνική υφαλοκρηπίδα


Η Τουρκία ετοιμάζει έρευνες στα έξι μίλια – Δεν αναγνωρίζει καμία ελληνική υφαλοκρηπίδα


Η γειτονική χώρα πυροδοτεί εκ νέου ένταση με την Αθήνα, αυτή τη φορά, με αφορμή έρευνες πετρελαίου κοντά σε ελληνικά νησιά.

Σε νέα προκλητική ενέργεια, η Τουρκία, αναζωπυρώνει την ένταση με την χώρμας, καθώς όπως φαίνεται, σχεδιάζει έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνήσης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι:

  • Βορειανατολικά της Ρόδου
  • Ανατολικά της Ρόδου
  • Ανατολικά της Καρπάθου
  • Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου
  • Ανατολικά της Κρήτης
  • Νοτιοανατολικά της Κρήτης

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ελληνικού σταθμού, η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια για την συγκεκριμένη τουρκική ενέργεια.

Πηγή >> https://sputniknews.gr/ellada/202005317428488-I-tourkia-etoimazei-ereunes-sta-exi-milia—den-anagnorizei-kamia-elliniki-yfalokripida/?fbclid=IwAR2fraBY6JURdX-jcjL-a9ZNJ9BaUA2On8qeSc4oDWZxHdar5ZJZ-SRrnsI


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from sputniknews

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
sputniknews.gr/ellada/2020053...