Home Greek News Δείτε live: Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα – Γιατί είναι καλύτερα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία λέει

Δείτε live: Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα – Γιατί είναι καλύτερα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία λέει

by _
0 comment 130 views

Δείτε live: Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Γιατί είναι καλύτερα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία λέει…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> Όταν ο «Σωτήρ» ημών Σωτήριος Τσιόδρας έφραφε ιατρικές εκθέσεις για τον κορωνοϊό το…2014


Η δεδομένη στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς –  Κανένας νέος θάνατος κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο -Τέσσερα νέα κρούσματα- 22 διασωληνωμένοι ασθενείς – Τι είπε για τις έρευνες για εμβόλιο

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοινώνει αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως έκανε γνωστό κατά το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας θάνατος, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 2.840.
Από τις εντατικές έχουν πάρει εξιτήριο 95 ασθενείς, ενώ 22 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο κ.Τσιόδρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες για να βρεθεί εμβόλιο, και αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τουλάχιστον δύο ερευνών που περνούν στη φάση 2, δηλαδή να πάρουν μέρος περισσότεροι άνθρωποι. Εξέφρασε δε, την αισιοδοξία ότι ακόμη και στο τέλος του έτους θα μπορούσε να υπάρξει εμβόλιο.

Για τα σχολεία ο κ.Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις. Δεν υπάρχουν είπε, απόλυτα επιστημονικά δεδομένα ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο με την επιστροφή τους στο σχολείο. Τα δεδομένα που υπάρχουν δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα πάει το παιδί στο σχολείο και δεν θα νοσήσει- υπάρχουν και παιδιά που νοσούν σοβαρά. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά ότι είναι σπάνιο. Ακούγονται διαφορετικές τοποθετήσεις που μπερδεύουν τους ανθρώπους. Ορισμένα επιχειρήματα θα μπορούσαν να αφορούν κι άλλες ασθένειες, όπως τη γρίπη. Η παρουσία του ιού δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή. Υπέρ του σχολείου: Κρυφή ανισότητα στη μάθηση για τα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών, κόστος σε χαμένη γνώση- η πλειονότητα των παιδιών είτε δεν είχε πλήρη πρόσβαση είτε δεν παρακολουθούσαν πλήρως, όπως προκύπτει από έρευνες στο εξωτερικό. Υπάρχουν επίσης και συνέπειες για την ψυχική υγεία των παιδιών. Υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που αφορούν τους γονείς και την κοινωνία. Δεν υπάρχει εγγύηση 100% για την επιστροφή στην τάξη, ειδικά για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Το άνοιγμα παραμένει σύνθετο δίλημμα. Η δεδομένη στιγμή, ωστόσο, μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Τα παιδιά ήδη παίζουν μαζί στις γειτονιές, πρόσθεσε ο κ.Τσιόδρας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα ή μη των δημοτικών σχολείων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 25 Μαϊου.

https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1007915/deite-live-oi-anakoinoseis-tou-sotiri-tsiodra/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr