Home Greek News Παπαθανάσης: Εντός του Μαΐου θα ληφθούν μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Παπαθανάσης: Εντός του Μαΐου θα ληφθούν μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

by _
0 comment 120 views

Παπαθανάσης: Εντός του Μαΐου θα ληφθούν μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Newsroom

Εντός του Μαΐου θα ληφθούν μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ μέσα σε 10 ημέρες ξεκινά η νέα δέσμη μέτρων για τα δάνεια, γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, που ανοίγει το λιανικό εμπόριο, θα επανεκκινηθεί το 25% της οικονομίας και έως την 1η Ιουνίου θα έχει επανεκκινηθεί το 70% με 75%. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων».

Όπως ανέφερε ο ίδιος ισχύουν και για τον Μάιο τα υπάρχοντα μέτρα ενώ τα νέα μέτρα για τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για την στήριξη κλάδων της οικονομία που πλήττονται

Στο θέμα της στήριξης της οικονομίας, αναφέρθηκε και ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1: «Θα συνεχίσουμε, όπως μέχρι και σήμερα, δηλαδή αντιμετωπίζοντας την υγειονομική κρίση και φροντίζοντας να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και πλήττονται από την κρίση. Κανείς δεν θα μείνει πίσω. Θα συνεχίσουμε τη στήριξη των κλάδων που πλήττονται με γνώμονα πάντοτε την προστασία των θέσεων εργασίας και τη στήριξη των εργαζομένων. Αυτό θα γίνει και τον Μάιο και τον Ιούνιο, αν χρειαστεί. Και θα ανοίγουμε σιγά σιγά την οικονομία, ώστε ν’ αρχίσει ν’ ανακτά τη δυναμική της. Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν ανοίγεις ένα κατάστημα, να ανακτήσει τον τζίρο. Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα εμείς θα φροντίζουμε, είτε με απευθείας στήριξη, είτε με αναβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, είτε με επιμήκυνση των δόσεων, τις οποίες είχαν συμφωνήσει πριν για αποπληρωμή των οφειλών τους οι φορολογούμενοι στην εφορία ή οι ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία να δώσουμε ανάσα σε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει πληγεί. Έτσι ώστε μόλις ξεπεράσουμε οριστικά την υγειονομική κρίση, να μπορέσουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας από εκεί που το αφήσαμε το Φεβρουάριο. Θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τον κόσμο, που θα έχει -και το Φθινόπωρο- υποχρεώσεις. Θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr