Home Greek News Η Wikipedia επιβεβαιώνει αν ο Παναγιώτης Σκαρλάτος είναι επιστήμονας

Η Wikipedia επιβεβαιώνει αν ο Παναγιώτης Σκαρλάτος είναι επιστήμονας

by _
0 comment 596 views

Η Wikipedia επιβεβαιώνει αν ο Παναγιώτης Σκαρλάτος είναι επιστήμονας

Η WIKIPEDIA “ΑΠΑΝΤΑΕΙ” “ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ”

Οι Ιατρικοί Εργαστηριακοί Βοηθοί ( MLA ) προετοιμάζουν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, επεξεργάζονται δείγματα σε εργαστήριο παθολογίας Χρησιμοποιούν επίσης προαναλυτικά συστήματα προκειμένου οι ή οι Επιστημονικοί Λειτουργοί Ιατρικού Εργαστηρίου να επεξεργαστούν τις βιοχημικές δοκιμές που ζητούνται στο δείγμα. Η πλειοψηφία του χρόνου MLA αφιερώνεται στην επεξεργασία δειγμάτων . Ως εκ τούτου, το MLA πρέπει να έχει άριστη γνώση της συγκεκριμένης πολιτικής αποδοχής δειγμάτων, τηρώντας παράλληλα την πράξη προστασίας δεδομένων , την εμπιστευτικότητα των ασθενών , το COSHH και τους κανόνες Caldicott .

Άλλα καθήκοντα που μπορεί να αναλάβει ένα MLA περιλαμβάνουν, τη ρύθμιση αναλυτών αίματος, την εκτέλεση ποιοτικών ελέγχων και χειροκίνητων ελέγχων πριν από την ανάλυση BMS σε δείγματα. Η συντήρηση και η απολύμανση είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των μηχανημάτων, επομένως οι MLA ασκούν αυτόν τον ρόλο σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Μια τυπική μέθοδος αποδοχής δείγματος (σε εργαστήριο κλινικής χημείας) έχει ως εξής:

Λήφθηκε δείγμα.
Το δείγμα ελέγχεται (για να διασφαλιστεί ότι το δείγμα αποστέλλεται στο σωστό δοχείο για το δείγμα).
Τα στοιχεία του ασθενούς ελέγχθηκαν και αντιστοιχίστηκαν τόσο στη φόρμα όσο και στο δείγμα (απορρίφθηκαν δείγματα και / ή απορρίφθηκαν έντυπα).
Δείγμα και φόρμα με μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό (UIN).
Οι δοκιμές ζητήθηκαν σε έντυπο που παραλήφθηκε στο UIN στο σύστημα υπολογιστή.
Τα δείγματα τοποθετούνται είτε σε προ-αναλυτικό σύστημα από το MLA είτε αναλύονται αμέσως από το BMS (εξαρτάται από τη δοκιμή που ζητήθηκε).
Το UIN επισυνάπτεται στον ασθενή χρησιμοποιώντας στοιχεία αναγνώρισης ασθενούς στη φόρμα.
Οι MLA ασχολούνται επίσης με όλα τα δείγματα ερωτήσεων και παρέχουν συμβουλές χαμηλού επιπέδου στο κλινικό προσωπικό σχετικά με την αποδοχή του δείγματος και τη σωστή μέθοδο δειγματοληψίας. Μπορούν επίσης να κάνουν μικρή συντήρηση στα προ-αναλυτικά συστήματα καθώς και περαιτέρω συντήρηση σε ορισμένα σημεία των αναλυτών φροντίδας – ανάλογα με το εργαστήριο στο οποίο βασίζονται.

Απαιτήσεις
Οι απαιτήσεις για θέση ιατρικού εργαστηρίου βοηθού ποικίλλουν από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά γενικά έχουν ως εξής:

Νομική ηλικία (18+ ετών)
Κατάρτιση εγκεκριμένη από το κράτος
Επιτυχής ολοκλήρωση της εξέτασης πιστοποίησης
Οι βοηθοί του ιατρικού εργαστηρίου πρέπει να έχουν καλές αναλυτικές ικανότητες και ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται υπό πίεση και να εμφανίζουν χειροκίνητη επιδεξιότητα. Επειδή λειτουργούν με ελάχιστες ουσίες και τεχνικό εξοπλισμό , η καλή όραση και οι δεξιότητες υπολογιστών είναι υποχρεωτικές.

Βοηθοί ιατρικών εργαστηρίων, οι οποίοι είναι μια συγκεκριμένη υποομάδα τεχνικών εργαστηρίων και τεχνικών, εργάζονται σε κλινικές, νοσοκομεία και ιδιωτικά εργαστήρια. Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή εργαστηριακών δοκιμών και την προετοιμασία δειγμάτων. Ορισμένες κοινές εργασίες βοηθού ιατρικού εργαστηρίου περιλαμβάνουν επίσης φύτευση δειγμάτων μικροβιολογίας, εκτέλεση ρουτίνας και εξειδικευμένων δοκιμών, προετοιμασία και χρώση διαφανειών για ανάλυση, εκτέλεση φλεβοτομίας, καταγραφή πληροφοριών δοκιμών, καθαρισμός και επανεκκίνηση του εργαστηρίου, διατήρηση αποθέματος και παραγγελία προμηθειών εργαστηρίου.

Απαιτούμενη εκπαίδευση
Για μια καριέρα εισόδου ως ιατρικός εργαστηριακός βοηθός, πιθανότατα θα χρειαστείτε τουλάχιστον πτυχίο στην ιατρική τεχνολογία ή μία από τις βιοεπιστήμες. Ανάλογα με το χώρο εργασίας και τη θέση, ενδέχεται να είναι δυνατή η αντικατάσταση ενός συνδυασμού εκπαίδευσης και εργασιακής εμπειρίας. Τα μαθήματα σε ένα τετραετές πρόγραμμα πτυχίου που θα σας προετοιμάσουν για μια καριέρα ως βοηθός ιατρικού εργαστηρίου περιλαμβάνουν μικροβιολογία, χημεία, βιολογική επιστήμη, στατιστικές, μαθηματικά και μαθήματα με πρακτική εργαστηριακή εργασία.

Απαιτήσεις δεξιοτήτων
Οι βοηθοί του ιατρικού εργαστηρίου χειρίζονται διάφορα δείγματα και εξετάσεις για πολλούς διαφορετικούς ασθενείς. Είναι κρίσιμο να είναι προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια και επιμελής στο χειρισμό του φόρτου εργασίας τους και στην επεξεργασία αυτών των δοκιμών. Η ικανότητα να δουλεύει καλά στις ρυθμίσεις της ομάδας και οι δεξιότητες στην επικοινωνία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ως βοηθός ιατρικού εργαστηρίου.

Ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας
Από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας
Επιστήμονας ιατρικού εργαστηρίου στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας που προετοιμάζει δείγματα DNA.
Ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας (MLS) / Κλινικός εργαστηριακός επιστήμονας (CLS) / Ιατρικός τεχνολόγος (MT)
Ιατρός Ιατρικής Εργαστηριακής Επιστήμης (DMLS)
Τομείς δραστηριότητας
Υγειονομική περίθαλψη , έρευνα και ανάπτυξη , συμμαχική υγεία , βιοϊατρική έρευνα
Περιγραφή
Ικανότητες Αναλυτικές δεξιότητες, ποιοτικός έλεγχος και γνώση εργαστηριακής ιατρικής και τεχνολογίας.
Απαιτείται εκπαίδευση
Ιατρός Φιλοσοφίας για Ρόλους Διοίκησης / Διοίκησης
Διδάκτωρ Ιατρικών Εργαστηριακών Επιστημών (DMLS) για Ρόλους Διοίκησης / Διοίκησης
Master of Science συχνά για ρόλους εκπαίδευσης / διαχείρισης
Πτυχίο Εργαστηριακής Επιστήμης (Επιστήμονας)
Bachelor of Science in Medical Laboratory Science (Επιστήμονας)
Ιατρός Ιατρικών Εργαστηριακών Επιστημών
( Γιατρός )
Ένας ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας ( MLS ), που επίσης παραδοσιακά αναφέρεται ως κλινικός εργαστηριακός επιστήμονας ( CLS ), ή ιατρικός τεχνολόγος ( MT ), είναι επαγγελματίας υγείας που εκτελεί χημικές , αιματολογικές , ανοσολογικές , ιστοπαθολογικές , κυτταροπαθολογικές , μικροσκοπικές και βακτηριολογικές διαγνωστικές αναλύσεις. σε σωματικά υγρά όπως αίμα , ούρα , πτύελα ,κόπρανα , εγκεφαλονωτιαίο υγρό (CSF), περιτοναϊκό υγρό , περικαρδιακό υγρό και αρθρικό υγρό , καθώς και άλλα δείγματα. Οι επιστήμονες ιατρικών εργαστηρίων εργάζονται σε κλινικά εργαστήρια σε νοσοκομεία , εργαστήρια αναφοράς, εργαστήρια βιοτεχνολογίας και μη κλινικά βιομηχανικά εργαστήρια. Εκείνοι που εργάζονται σε μη κλινικά βιομηχανικά εργαστήρια αναφέρονται συχνά ως βιοϊατρικοί εργαστηριακοί τεχνολόγοι ( BLT ) σε μέρη του κόσμου.

MLS στο εργασιακό του περιβάλλον
Οι επιστήμονες του ιατρικού εργαστηρίου εργάζονται σε όλους τους τομείς του κλινικού εργαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών αίματος, της χημείας, της αιματολογίας, της ανοσολογίας, της ιστολογίας και της μικροβιολογίας. Πραγματοποιούν ένα πλήρες φάσμα εργαστηριακών εξετάσεων – από απλές προγεννητικές εξετάσεις αίματος έως πιο περίπλοκες εξετάσεις για να αποκαλύψουν ασθένειες όπως το HIV / AIDS, ο διαβήτης και ο καρκίνος. Είναι επίσης υπεύθυνοι για την επιβεβαίωση της ακρίβειας των αποτελεσμάτων των δοκιμών και την αναφορά εργαστηριακών ευρημάτων σε παθολόγους και άλλους γιατρούς. Οι πληροφορίες που ένας επιστήμονας ιατρικού εργαστηρίου δίνει στον γιατρό επηρεάζει την ιατρική περίθαλψη που θα λάβει ένας ασθενής. Οι επιστήμονες ιατρικών εργαστηρίων λειτουργούν πολύπλοκο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, υπολογιστές και όργανα ακριβείας που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια.

Ιατρικό εργαστήριο Οι επιστήμονες αναλύουν δείγματα ανθρώπινων υγρών χρησιμοποιώντας τεχνικές διαθέσιμες στο κλινικό εργαστήριο, όπως χειροκίνητες διαφορές / μετρήσεις λευκών αιμοσφαιρίων, μετρήσεις μυελού των οστών, ανάλυση μέσω μικροσκοπίας και προηγμένος αναλυτικός εξοπλισμός. Οι επιστήμονες του ιατρικού εργαστηρίου βοηθούν τους γιατρούς και τις νοσοκόμες στην επιλογή των σωστών εργαστηριακών εξετάσεων και διασφαλίζουν τις κατάλληλες μεθόδους συλλογής. Οι επιστήμονες του ιατρικού εργαστηρίου λαμβάνουν τα δείγματα του ασθενούς, αναλύουν τα δείγματα και αναφέρουν τα αποτελέσματα. Ένας παθολόγος μπορεί να επιβεβαιώσει ένα διαγνωστικό αποτέλεσμα, αλλά συχνά ο επιστήμονας του ιατρικού εργαστηρίου είναι υπεύθυνος για την ερμηνεία και την κοινοποίηση των κρίσιμων αποτελεσμάτων του ασθενούς στον γιατρό.

Οι επιστήμονες του ιατρικού εργαστηρίου πρέπει να αναγνωρίσουν ανωμαλίες στα αποτελέσματα των δοκιμών τους και να γνωρίζουν πώς να διορθώσουν προβλήματα με τα όργανα. Παρακολουθούν, παρακολουθούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα αναλυτών που διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία που διατίθεται στην αγορά. Το MLS πραγματοποιεί επικυρώσεις εξοπλισμού, βαθμονομήσεις, ποιοτικούς ελέγχους, “STAT” ή εκτίμηση από-προς-εκτέλεση, στατιστικό έλεγχο παρατηρούμενων δεδομένων και καταγραφή κανονικών λειτουργιών. Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της εργαστηριακής διαδικασίας, ο επιστήμονας του ιατρικού εργαστηρίου αναγνωρίζει παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σφάλμα και να απορρίψουν μολυσμένα ή υπο-τυποποιημένα δείγματα, καθώς και να διερευνήσουν ασυνεπή αποτελέσματα.

Ένα τυπικό εργαστήριο εκτελεί εκατοντάδες διαφορετικές δοκιμές με διάφορες μεθοδολογίες. Συνήθεις εξετάσεις που πραγματοποιούνται από επιστήμονες ιατρικών εργαστηρίων είναι ο πλήρης αριθμός αίματος (CBC), ο πλήρης μεταβολικός πίνακας (CMP), η ομάδα ηλεκτρολυτών, οι δοκιμές ηπατικής λειτουργίας (LFT), οι δοκιμές νεφρικής λειτουργίας (RFT), η δοκιμή λειτουργίας θυρεοειδούς (TFT), η ούρηση , το προφίλ πήξης , προφίλ λιπιδίων, τύπος αίματος , ανάλυση σπέρματος (για μελέτες γονιμότητας και μετά την αγγειοεκτομή), ορολογικές μελέτες και καλλιέργειες ρουτίνας . Σε ορισμένες εγκαταστάσεις που έχουν λίγους φλεβοτόμους, ή καθόλου, (όπως σε αγροτικές περιοχές) οι επιστήμονες του ιατρικού εργαστηρίου μπορεί να κάνουν φλεβοτομία σε ασθενείς, καθώς αυτή η ικανότητα αποτελεί μέρος της κλινικής εκπαίδευσης.

Επειδή οι επιστήμονες του ιατρικού εργαστηρίου είναι ειδικευμένοι σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, η απασχόληση εκτός του ιατρικού εργαστηρίου είναι κοινή. Πολλά MLS απασχολούνται σε κυβερνητικές θέσεις όπως το FDA, το USDA, τα μη ιατρικά βιομηχανικά εργαστήρια και η μεταποίηση. Η πρακτική εμπειρία που απαιτείται για την απόκτηση του πτυχίου στην ιατρική τεχνολογία δίνει στο MLS μια μοναδική κατανόηση της σχέσης μεταξύ μικροβιολογικών και χημικών δοκιμών και των συναφών κλινικών εκδηλώσεων σε κλινικές, επιστημονικές και βιομηχανικές συνθήκες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανώτεροι επιστήμονες εργαστηρίου, οι οποίοι είναι συνήθως μεταδιδακτορικοί επιστήμονες, αναλαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερες κλινικές ευθύνες στο εργαστήριο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτοί οι επιστήμονες μπορούν να λειτουργήσουν ως ρόλοι διευθυντών κλινικών εργαστηρίων, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστοί ως σύμβουλοι κλινικοί επιστήμονες.

Αν και οι κλινικοί επιστήμονες υπάρχουν στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για περίπου 60 χρόνια, η εισαγωγή επίσημων εκπαιδευμένων και διαπιστευμένων κλινικών επιστημόνων σε επίπεδο συμβούλων είναι σχετικά νέα και εισήχθη ως μέρος του νέου πλαισίου εκσυγχρονισμού της επιστημονικής σταδιοδρομίας.

Οι σύμβουλοι κλινικοί επιστήμονες αναμένεται να παρέχουν εξειδικευμένη επιστημονική και κλινική ηγεσία παράλληλα και, στο ίδιο επίπεδο με τους συναδέλφους ιατρικών συμβούλων. Ενώ οι ειδικοί στην επιστήμη της υγειονομικής περίθαλψης θα ακολουθήσουν πρωτόκολλα, διαδικασίες και κλινικές οδηγίες, οι σύμβουλοι κλινικοί επιστήμονες θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση μελλοντικών κατευθυντήριων γραμμών και στην εφαρμογή νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στην προώθηση της φροντίδας των ασθενών.

Ο ρόλος στη διαδικασία υγειονομικής περίθαλψης
Ο ρόλος του Ιατρικού Εργαστηρίου Επιστήμονας είναι να παρέχει ακριβή εργαστηριακά αποτελέσματα εγκαίρως. Υπολογίζεται ότι το 70 τοις εκατό όλων των αποφάσεων σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός ασθενούς, την εισαγωγή στο νοσοκομείο και την απόρριψη βασίζεται στα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Επιστήμονες Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των Κλινικών Επιστημόνων, μπορούν να παρέμβουν σε ολόκληρη την οδό φροντίδας, από διαγνωστικές εξετάσεις έως θεραπευτικές θεραπείες και αποκατάσταση. Αν και αυτό το εργατικό δυναμικό αποτελεί περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εργασία τους υποστηρίζει το 80% όλων των διαγνώσεων και των κλινικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί.
Ειδικές περιοχές
Πολλοί Επιστήμονες Ιατρικού Εργαστηρίου είναι γενικοί , ειδικευμένοι στους περισσότερους τομείς του κλινικού εργαστηρίου. Ωστόσο, ορισμένοι είναι ειδικοί, ειδικευμένοι σε μοναδική προπτυχιακή εκπαίδευση ή πρόσθετη κατάρτιση για να πραγματοποιήσουν πιο πολύπλοκες αναλύσεις από ό, τι συνήθως σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν κλινική βιοχημεία , αιματολογία , πήξη , μικροβιολογία , βακτηριολογία , τοξικολογία , ιολογία , παρασιτολογία , μυκολογία , ανοσολογία , ανοσοαιματολογία ( τράπεζα αίματος ), ιστοπαθολογία ,ιστοσυμβατότητα , κυτταροπαθολογία , γενετική , κυτταρογενετική , ηλεκτρονική μικροσκοπία και εργαστήρια IVF . Η ειδικότητα των Ιατρικών Τεχνολόγων μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσθετα διαπιστευτήρια, όπως το “SBB” (Ειδικός στην Τραπεζική Αίματος) από την Αμερικανική Ένωση Τραπεζών Αίματος, “SM” (Ειδικός στη Μικροβιολογία) από την Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, “SC” (Ειδικός στη Χημεία) από την Αμερικανική Ένωση Κλινικής Χημείας ή “SH” (Ειδικός στην Αιματολογία) από την Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Παθολογίας (ASCP). Αυτές οι πρόσθετες σημειώσεις μπορούν να προσαρτηθούν στα βασικά διαπιστευτήρια, για παράδειγμα, “MLS (ASCP) SBB”, μπορείτε να βρείτε στις Διαδικασίες ASCP για Εξέταση & Πιστοποίηση.
Οι πιστοποιήσεις Andrology Laboratory Scientist, Embryology Laboratory Scientist και Molecular Diagnostics Technologist παρέχονται από την American Association of Bioanalysts. Εκείνοι με τις πιστοποιήσεις ταξινομούνται ως ALS (AAB), ELS (AAB) και MDxT (AAB) αντίστοιχα. Ο πιστοποιημένος συνεργάτης ιστοσυμβατότητας, ο πιστοποιημένος τεχνολόγος ιστοσυμβατότητας, ο πιστοποιημένος ειδικός ιστοσυμβατότητας και ο διπλωμάτης του ABHI είναι τίτλοι που χορηγούνται από το αμερικανικό συμβούλιο της συμβατότητας και της ανοσογενετικής μετά την εκπλήρωση των απαιτήσεων εκπαίδευσης και εμπειρίας και την επιτυχή εξέταση. Αυτά τα άτομα θα κατέχουν τα διαπιστευτήρια CHA (ABHI), CHT (ABHI), CHS (AHBI) και D (ABHI) όταν περάσουν την αντίστοιχη εξέταση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ιατρικοί εργαστηριακοί επιστήμονες μπορούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν στον έλεγχο των λοιμώξεων . Αυτοί οι επαγγελματίες παρακολουθούν και αναφέρουν ευρήματα μολυσματικών ασθενειών για να περιορίσουν τις ιατρογενείς και νοσοκομειακές λοιμώξεις . Μπορούν επίσης να εκπαιδεύσουν άλλους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τέτοια προβλήματα και τρόπους ελαχιστοποίησής τους.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός των Κλινικών Επιστημόνων σε μια παθολογική πειθαρχία είναι συνήθως μεγαλύτερος, όπου λιγότερο παθολόγοι με ιατρική κατάρτιση εκπαιδεύονται ως σύμβουλοι. Η Κλινική Βιοχημεία, η Κλινική Ανοσολογία και η Γονιδιωματική Ιατρική είναι ειδικότητες με πληθώρα Κλινικών Επιστημόνων του Ηνωμένου Βασιλείου και όπου ο ρόλος είναι καθιερωμένος. Οι υπηρεσίες λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναλαμβάνονται γενικά από ιατρικά καταρτισμένους Μικροβιολόγους, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν συνολική ευθύνη για εργαστηριακές υπηρεσίες εκτός από τις ευθύνες Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων, και μπορεί να απαιτείται να συνεισφέρουν σε κύκλους θαλασσών και κλινικές ασθενών. Ως εκ τούτου, το Royal College of Pathologists και το Royal College of Physicians έχουν αναπτύξει Combined Infection Training, ώστε οι εκπαιδευόμενοι ιατροί να αποκτήσουν μια πολύ πιο εστιασμένη εμπειρία στον ασθενή, και να κάνετε εξετάσεις γιατρών εκτός από την εκπαίδευση της Παθολογίας. Το τελικό αποτέλεσμα αυτού είναι ότι πολλά περιφερειακά ιατρικά deaneries δεν επιτρέπουν πλέον τους Ιατρούς να εκπαιδεύονται στη Μικροβιολογία ή την ιολογία ως μεμονωμένοι κλάδοι, και αντίθετα υποστηρίζουν τη διπλή εξειδίκευση ως Λοιμώδης Νόσος / Μικροβιολογία ή Λοιμώδης Νόσος / ιολογία. Ταυτόχρονα, η επέκταση των υψηλότερων ειδικευμένων ασκούμενων επιστημόνων στη μικροβιολογία σημαίνει ότι πολλές από τις εργαστηριακές και επιστημονικές ευθύνες των ιατρών μπορούν να αναληφθούν στους Κλινικούς Επιστήμονες μου, και οι ιατροί θα αναμένεται αντ ‘αυτού να διαδραματίσουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο στον ασθενή. Η εξαίρεση στη Μικροβιολογία είναι η υπο-πειθαρχία της ιολογίας, η οποία είναι κατάλληλη για την τεχνογνωσία των κλινικών επιστημόνων λόγω της εξάρτησης από επιστημονικές μεθόδους αιχμής,

Είναι επομένως πιθανό ότι πολλοί ασθενείς σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να έρθουν σε επαφή με Κλινικούς Επιστήμονες που εργάζονται σε έναν ασθενή που αντιμετωπίζει ειδικότητα, οι οποίοι μπορεί να συγχέονται με τους γιατρούς λόγω της περίπλοκης φύσης του ρόλου τους.

Εκπαιδευτικές απαιτήσεις
Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης και αδειοδότησης διαφέρουν ανά χώρα λόγω διαφορετικών πεδίων πρακτικής και νομοθετικών διαφορών.

https://en.wikipedia.org/wiki/Medical_laboratory_scientist
https://en.wikipedia.org/wiki/Medical_Laboratory_Assistant

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr