Home Greek News Ξέσπασε “εμφύλιος” στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ξέσπασε “εμφύλιος” στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

by _
0 comment 206 views

Ξέσπασε “εμφύλιος” στα Ναυπηγεία Ελευσίνας


Του Κώστα Κετσιετζή 

Κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ναυπηγεία Ελευσίνας ΑΕ Νικόλαου Ταβουλαρη στρέφονται τα υπόλοιπα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τον πως διοικεί την εταιρεία καταστρατηγώντας κάθε έννοια εταιρικού δικαίου.

Σε επιστολή τους προς τον κ. Ταβουλάρη η οποία κοινοποιείται στα μέλη της κυβέρνησης καθώς και στους πιστωτές των Ναυπηγείων τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και μέτοχοι της εταιρίας αναφέρουν ότι με ευθύνη του κ. Ταβουλάρη δεν διεξάγονται συνεδριάσεις ενώ ο ίδιος προβαίνει σε ατομικές ενέργειες και αποκρύπτει πολύ σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της εταιρείας.

“Αποκορύφωμα δε των κινήσεων σας η άνευ προηγουμένου παράνομη ενέργεια σας, κατά την διάρκεια της τελευταίας Γ.Σ., να απαγορεύσετε το λόγο σε μέτοχο τις μητρικής εταιρίας και έναν εκ των υπογραφόντων της παρούσας”, σημειώνουν στην επιστολή.

Σημειώνουν ακόμη πως ο κ. Ταβουλάρης ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την AXIS SA, εταιρεία η οποία κατέχει άνω του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Νεώριον Συμμετοχών. “Δεν γνωρίζετε δηλαδή και δεν έχετε επαφή με τον μεγαλύτερο μέτοχο της ΝΕΩΡΙΟΝ Συμμετοχών Α.Ε.;”, αναφέρουν προειδοποιώντας ότι θα συγκαλέσουν οι ίδιοι τα αρμόδια όργανα προκειμένου να διερευνηθεί το ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας. “Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και γεννά θέματα εθνικής ασφάλειας και νομιμότητας των αποφάσεων της διοίκησης μια τέτοια άγνοια”.

Ακόμη τα μέλη της διοίκησης καλούν τους υπουργούς, βουλευτές, βασικούς πιστωτές και το Πολεμικό Ναυτικό στους οποίους κοινοποιούν την επιστολή “να μην λαμβάνουν υπόψιν τους καμία επιστολή από τα ναυπηγεία μας που να μην φέρει τις υπογραφές και των υπολοίπων δύο Μελών του ΔΣ που συνυπογράφουν την παρούσα, μέχρι να  βρεθεί λύση στο αδιέξοδο διοίκησης των Ναυπηγείων μέσω σύστασης ειδικής επιτροπής διερεύνησης υπό το ΔΣ της εταιρίας για την ενδελεχή έρευνα σχετικών ζητημάτων”.

Aναφέρουν ότι ενδεχομένως να ζητήσουν την πιθανή απαλλαγή του κ. Ταβουλάρη ή ακόμα και την αναζήτηση δικαστικής συνδρομής “μετά από την διαφαινόμενη αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του αλλά και τη στοιχειώδη επαφή του με την κοινή λογική και σημερινή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν οι 600 εργαζόμενοι, το ΠΝ που δεν παραλαμβάνει τα πλοία του εδώ και 10 έτη, αλλά και οι μέτοχοί μας”.

“Κύριε Ταβουλάρη, παρακαλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να φερθείτε τίμια, λογικά, συνετά, νόμιμα και με αντίληψη του χάους που έχει δημιουργηθεί από δίκη σας ευθύνη στα ναυπηγεία μας αλλά και το κλάδο στην Ελλάδα. Σας καθιστούμε δε προσωπικά υπεύθυνο για τυχόν μη επίτευξη μεταβίβασης των μετοχών της μητρικής εταιρίας στον επενδυτή κ. Ξενοκώστα – ΟΝΕΧ λόγω των καθυστερήσεων που προκαλείτε, της παραπλανητικής ενημέρωσης των μετόχων της ΓΣ και της επικίνδυνης άγνοιάς που επικαλείστε σχετικά με τον πραγματικό μέτοχο της AXIS SA”, καταλήγουν στην επιστολή τους οι κύριοι Ιωάννης και Γεώργιος Στεφάνου.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3451206/xespase-emfulios-sta-naupigeia-eleusinas

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr