Home Greek News Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα»

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα»

by _
0 comment 111 views

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα»


Τι ισχυρίστηκε ο 29χρονος για τη μοιραία βραδιά και τι απαντάει ο πατέρας του 30χρονου  -Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του στο protothema.gr

Για περίπου μια ώρα βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα ο 29χρονος φερόμενος δράστης και γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό στα Ανώγεια. Ο 29χρονος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Μανώλης Καλομοίρης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. 

Όπως ισχυρίστηκε στους Αστυνομικούς όταν παραδόθηκε, θόλωσε και έχασε την γη κάτω από τα πόδια του όταν είδε τον νεκρό πατέρα του στο έδαφος και τον Γιώργο Ξυλούρη από πάνω του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο 29χρονος, το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού αρχικά ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα με τον 30χρονο έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και ο καβγάς κατέληξε σε ξυλοδαρμό. Στη συνέχεια χώρισαν και ίδιος πήγε να κάνει μπάνιο.

Έξω από το σπίτι έμεινε ο πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και η μάνα του, όταν επέστρεψε ο Γιώργος Ξυλούρης και επιτέθηκε στον πατέρα του. Έπειτα άκουσε φωνές και πυροβολισμό και όταν βγήκε έξω είδε τον Γιώργο Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του. Τότε τον πυροβόλησε και λίγο αργότερα έπεσε νεκρός.

Ο 29χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Τι λέει ο δικηγόρος του στο protothema.gr

Ο συνήγορος του δικηγόρος Διονύσης Βέρρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων είναι ένα τραγικό περιστατικό δύο μεγάλων οικογενειών και πως ο εντολέας του πυροβόλησε τον δολοφόνο του πατέρα του. Για τις δηλώσεις του Γιάννη Ξυλούρη, πατέρα του 30χρονου Γιώργου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του νεκρού παιδιού του, ανέφερε πως υπάρχει η έκθεση αυτοψίας των Αστυνομικών όπου υπογραμμίζουν την ύπαρξη διαφορετικών καλύκων και όπλων.

«Συνέβη ένα τραγικό συμβάν που φέρνει σε δοκιμασία δύο μεγάλες οικογένειες με παράδοση και μεγάλη προσφορά που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ο δικό μου εντολέας είναι κατηγορούμενος αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Τα πραγματικά περιστατικά, φέρνουν τον κατηγορούμενο σε μια κατάσταση όπου κανείς άλλος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να είχε μια διαφορετική συμπεριφορά, όταν βρίσκεται μπροστά στον δολοφονημένο ήδη πατέρα του και τον δράστη από πάνω του.

Αυτή εικόνα του θόλωσε το μυαλό, έχασε την γη κάτω από τα πόδια του και το μόνο που θυμάται είναι ότι το πιστόλι που κρατούσε πυροβόλησε πάνω στο σώμα του δολοφόνου του πατέρα του. Αυτή είναι η εικόνα των περιστατικών. Υπάρχουν και κάποια άλλα συμβάντα στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν τώρα κάποια σημασία, ο πυρήνας όλου του περιστατικού. Πήραμε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. Αυτά που ανέφερε ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα καθώς υπάρχουν διαφορετικοί κάλυκες από την έκθεση αυτοψίας, διαφορετικά ευρήματα με δύο διαφορετικά όπλα. Αυτά τα λέει η έκθεση αυτοψίας και η καταγραφή από την πλευρά των Αστυνομικών Οργάνων. Ο καθένας έξω από την δικογραφία μπορεί να λέει ότι θέλει και μέσα στον πόνο του μάλιστα ακόμα περισσότερα».

Ο φερόμενος δράστης οδηγήθηκε με καθυστέρηση στα δικαστήρια καθώς προηγήθηκε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια. Την ίδια στιγμή οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον πατέρα του, τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό.

22631998
22631999
22632000

Πατέρας Ξυλούρη: Ο γιος σκότωσε τον πατέρα

Αντίθετα όπως δηλώνει από την πλευρά του ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη:

«Από νωρίς καθόμαστε εδώ. Το παιδί μου πήγε στην πλατεία. Είχε αφήσει το αμάξι του σε μία άκρη σε έναν χώρο, ο οποίος δεν ήταν δικός του, ήταν άλλου και όπως ερχότανε τον προκαλούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έκανε “σάκο του μποξ”. Του έσπασε τα μούτρα. Ήρθε στο σπίτι, το παιδί μου πήγε και έπλυνε τα αίματα και έρχεται κάτω από το σπίτι», σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ξυλούρη, που, όπως είπε, έβριζε χρησιμοποιώντας μάλιστα, αισχρούς χαρακτηρισμούς.

«Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιός μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχα στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιού μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος, εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δεν βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος».

«Από εδώ και πέρα θα παλέψω να αναθρέψω τα εγγόνια μου και όπως αρμόζει στην κοινωνία. Εύχομαι αυτό που περνάω να μην τύχει χειρότερό μου εχθρό. Από τέτοιους σχιζοφρενείς δολοφόνους, να μην τυχαίνει. Να φανεί η αλήθεια πεντακάθαρα, αυτό θέλω. Δεν υπήρχε καμία διαφορά. Στις σχολές τις δικές τους πήγαιναν τα εγγόνια μου, δεν υπήρχαν διαφορές».

22631995
22631996

Το χρονικό

Το περιστατικό που οδήγησε στην τραγική κατάληξη έγινε το Σάββατο βράδυ στο Περαχώρι των Ανωγείων. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όλα εκτυλίχτηκαν στο Περαχώρι και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των δύο οικογενειών που εμπλέκονται στην τραγωδία, και που μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους με κουμπαριές και συντεκνιές.

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, λένε οι πληροφορίες, ευρισκόμενος μαζί με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη αρχικά καβγαδίζουν για ένα κομμάτι γης που φαίνεται πως διεκδικούσαν και οι δύο οικογένειες, στη συνέχεια πιάνονται στα χέρια, ενώ στο τέλος «μιλούν» τα όπλα. Ο 63χρονος φέρεται να μπαίνει στη μέση του καβγά κάνοντας το σώμα του ασπίδα για να γλιτώσει από τα πυρά του 30χρονου το παιδί του, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στο έδαφος.

Πηγή: neakriti

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr