Home Greek News Λόγιοι αποκαλύπτουν: Η έννοια της θεότητος του Χριστού είναι ξεκάθαρα ελληνικής προελεύσεως!

Λόγιοι αποκαλύπτουν: Η έννοια της θεότητος του Χριστού είναι ξεκάθαρα ελληνικής προελεύσεως!

by _
0 comment 142 views

Λόγιοι αποκαλύπτουν: Η έννοια της θεότητος του Χριστού είναι ξεκάθαρα ελληνικής προελεύσεως!

και…

ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΧΕΣΙΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ…ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΝ (Ή ΕΒΡΑΪΣΜΟΝ)!!!…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου που προχωρούσαν ανατολικά και το μήνυμα του Αποστόλου Παύλου που προχωρούσε προς Δυσμάς ασκούσαν μεγάλη επιρροή στην εξέλιξη και τη γέννηση του Χριστιανισμού. Ο συνδυασμός πολιτιστικών κινήσεων κατά την περίδου της εξαπλώσεως του Ελληνισμού σε όλον τον κόσμον οδήγησε σε μια εξέλιξη πεποιθήσεων που οδήγησαν τελικά στον Χριστιανισμό όπου ο απόστολος Παύλος (Ρωμαίο-Εβραίος) θα οδηγούσε τη θεολογική ανάμειξη των πεποιθήσεων και καθώς το μήνυμα του Ιησού μετακινούσε δυτικά θα γινόταν ακόμη πιο ελληνιστικό και ρωμαϊκό καθώς Ο Ιησούς ήλλαζε από Μεσσίας σε Θεός.

Καμία θρησκευτική αποκάλυψη δεν βγαίνει από το πουθενά· είναι από τα ίδια πράγματα που ήσαν εκεί από πριν. Αυτό που είναι νέο είναι η υβριδική φύσις της από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές αφηγήσεις που συνεχίζουν να επεκτείνονται. Ο Αλέξανδρος ήταν Υιός του Θεού (πόλεμος και κατάκτησις), ενώ ο Ιησούς ήταν Υιός του Θεού (ειρήνη και Ρωμαϊκή κατοχή). Δεν είναι τυχαίο ότι η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στα Ελληνικά και ο απόστολος Παύλος ήταν ένας Εβραίος Ρωμαίος πολίτης μορφωμένος. Το μείγμα και η επιρροή του Ελληνισμού βρίσκεται στον ίδιο τον Απόστολο Παύλο και σε όλη την Καινή Διαθήκη. Η ίδια η εβραϊκή θρησκεία εξελίχθηκε από το μείγμα που προήλθε από την κατάκτηση πολιτισμών όπως η Βαβυλώνα και η Περσία, όπου η επιρροή του Ζωροαστρισμού είχε μια βαθιά επίδραση.

Ο Μέγας Αλέξανδρος γιος του Άμμωνα Δία . Η σωτηρία σε αυτόν τον κόσμο μέσα από πολέμους και κατακτήσεις. Και ο Ιησούς Υιός ενός Θεού μιας εβραϊκής έννοιας μιας νέας διαθήκης ειρήνης και αγάπης. Η σωτηρία σε έναν άλλο κόσμο μέσω θανάτου και θυσίας. Ήταν η τέλεια αντίθετη αφήγηση για την αυτοκρατορική θεολογία.

Η ενσάρκωση δεν εφευρέθηκε από τον Χριστιανισμό. Ο Καίσαρας και ο Αλέξανδρος πριν τον Ιησού ήσαν κι αυτοί Υιοί του Θεού. Η θεολογία του Ιησού ως Θεού ήταν μια επανάσταση όχι από έναν άνθρωπο ως Υιό του Θεού, αλλά τι είδους άνθρωπος θα μπορούσε να είναι γιος του Θεού. Ήταν επίσης μια αντίθετη αφήγηση για το είδος του ανθρώπου που θα μπορούσε να είναι ένας Μεσσίας των Εβραίων.

Ο Αλέξανδρος και ο Ιησούς αμφότεροι ισχυρίστηκαν ότι οι Πατέρες τους ήταν Θεός. Ο Αλέξανδρος και ο Ιησούς πέθαναν επίσης στην ίδια ηλικία, ο ένας ως αυτοκρατορικός βασιλιάς στη Βαβυλώνα και ο άλλος ως σφετεριστής κατά της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην Ιερουσαλήμ. Ο Αλέξανδρος και ο στρατός του έφεραν επίσης τη…σταύρωση στη Μέση Ανατολή που αργότερα θα χρησιμοποιήσουν οι Ρωμαίοι για να σταυρώσουν τον…Ιησού.

Ένας γιος του Θεού που δεν ήταν βασιλιάς που κατακτά. Ένας μεσσίας που δεν ήταν άνθρωπος δύναμης, αλλά άνθρωπος βασάνων και τραγωδίας. Αυτή ήταν η αντίθετη αφήγηση του Χριστιανισμού για την θεολογία ενσάρκωσης στον αρχαίο κόσμο.

Στο παρακάτω ντοκυμαντέρ «Alexander and Jesus | Sons of God | Hellenism», μια ομάδα λογίων και ιστορικών μας εξηγού ότι ο Μέγας Αλέξανδρος επηρέασε την προέλευση και τις εξελίξεις του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ! Ένας νέος τύπος Εβραίου θρησκευτικού ηγέτη εμφανίστηκε για πρώτη φορά· ένας δάσκαλος ή ένας ραβίνος, βασισμένος στις ιδέες των φιλοσοφικών σχολών των…Ελλήνων.

Εμφανίζεται επίσης κατά την ίδια περίοδο (από τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά) η έννοια του βασιλέως-θεός. Π.χ., ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Συρία, ο Αντίοχος ο 6ος, ανέλαβε το ρόλο ενός βασιλέως-θεός! Ένας μεταγενέστερος βασιλιεύς της Συρίας, ο Δημήτριος ο 3ος, αποκαλούσε τον εαυτό του…«Θεό και Σωτήρα»! Αυτό ήταν ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

Οι Ρωμαίοι εμιμούντο τον Μεγάλο Αλέξανδρο που αυτοαποκαλούντο «βασιλείς-θεοί».

Οι Χριστιανοί μελετητές λένε εδώ και χρόνια ότι ο Ιησούς της πρώτης Εκκλησίας δεν προήλθε από τις εβραϊκές παραδόσεις. Οι βασιλιάδες του Ισραήλ δεν θεωρήθηκαν ποτέ θεοί. Στον Αλέξανδρο βλέπουμε για πρώτη φορά την έννοια ενος βασιλιά-θεός.

Η έννοια του να είναι ο Ιησούς και Θεός και άνθρωπος, προήλθε τελικά από αυτήν την ίδια ιδέα θεότητος του… Μεγάλου Αλεξάνδρου…!!!

Γι’ αυτό ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς είπεν….

«Ουκ οίμαι δύνασθαι σαφέστερον υπό Ελλήνων προσμαρτυρήσεσθαι τον σωτήραν ημών» Κλήμης Αλεξανδρεύς (Στρωματέων Ε΄ 13, 84. 2. 2)

Δείτε τώρα το βίντεο…


Alexander and Jesus | Sons of God | Hellenism

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr