Home Greek News Πολυτεχνείο: Στη «φάκα» οι Αλβανοί ληστές της Πολυτεχνειούπολης – Ρήμαζαν εργαστήρια και απήγαγαν 17χρονο

Πολυτεχνείο: Στη «φάκα» οι Αλβανοί ληστές της Πολυτεχνειούπολης – Ρήμαζαν εργαστήρια και απήγαγαν 17χρονο

by _
0 comment 187 views

Πολυτεχνείο: Στη «φάκα» οι Αλβανοί ληστές της Πολυτεχνειούπολης – Ρήμαζαν εργαστήρια και απήγαγαν 17χρονο

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
 Upd: 

Οι δύο Αλβανοί διέμεναν παράνομα μέσα στην Πανεπιστημιούποληκαι ρήμαζαν τα εργαστήρια και τα γραφεία των καθηγητών – Η λεία τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ – Τον Μάιο του 2019 απήγαν ανήλικο και με την απειλή όπλου, του αφαίρεσαν χρήματα και τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου διέμενε με την οικογένειά του

Έμεναν μέσα στην Πανεπιστημιούποληκαι τα βράδια μπούκαραν και ρήμαζαν τα εργαστήρια και τα γραφεία των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι δύο Αλβανοί «ποντικοί» και ληστές, σκληροί και αδίστακτοί εκτός από τις αρπαγές έριχναν ναρκωτικά στις φοιτητικές εστίες του Ε.Μ.Π., προκαλούσαν φθορές ξένης ιδιοκτησίας και ασκούσαν βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων με την αξία της λείας τους από τις επιδρομές στα ιδρύματα να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Μάλιστα το δίδυμο των Αλβανών κακοποιών είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών, σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ ενδεικτικό της σκληρότητας τους ήταν η περίπτωση τον Μάιο του 2019 όταν ακινητοποίησαν ανήλικο έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και με την απειλή όπλου, του αφαίρεσαν χρήματα και τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου διέμενε με την οικογένειά του.

polytexneio-sylipsi5
polytexneio-sylipsi1

Στη συνέχεια, αφού τον χτύπησαν και του έδεσαν τα χέρια, τον πέταξαν στο πορτ μπαγκάζ, τον μετέφεραν στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον παράτησαν αβοήθητο. Και το θρίλερ δεν σταμάτησε εκεί. Οι ληστές, πήγαν στο διαμέρισμα με τα κλειδιά που του είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους γονείς του και άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν με μια κινηματογραφική επιχείρηση το βράδυ της Τριτης, να περάσουν χειροπέδες στον 37χρονο αλλοδαπός ενώ αναζητείται ο 28χρονος συνεργός του ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί.

Κυνηγητό και πυροβολισμοί στου Ζωγράφου

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του διδύμου των Αλβανών «ποντικών» και ληστών ξεκίνησε το απόγευμα της 28ης Απριλίου όταν ο 37χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζωγράφου να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, ο δράστης ανέβηκε με το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και κινήθηκε προς το μέρος των αστυνομικών, με προφανή κίνδυνο να τους προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Αν και κλήθηκε επανειλημμένα  να ακινητοποιήσει το όχημα, αυτός συνέχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να πυροβολήσει σε ασφαλή κατεύθυνση, προς την αριστερή ρόδα του οχήματος, με σκοπό την ακινητοποίησή του και την αποτροπή τραυματισμών.

Ο δράστης, επιχειρώντας να διαφύγει, συνέχισε να κινείται επί του πεζοδρομίου και αφού προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, προκαλώντας τους υλικές ζημιές, προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθως, εξήλθε από το παράθυρο του συνοδηγού και προσπάθησε να υπερπηδήσει το κιγκλίδωμα της Πολυτεχνειούπολης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

polytexneio-sylipsi2
polytexneio-sylipsi3
polytexneio-sylipsi4

Πάνω του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όπως διαπιστώθηκε, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε αφαιρεθεί την 08-04-2020 από περιοχή της Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη του Αλβανού και η ταυτοποίηση του ομοεθνή συνεργού του πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για περιπτώσεις διαρρήξεων σε γραφεία καθηγητών και εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πολυτεχνειούπολη και στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, το χρονικό διάστημα από τέλος Φεβρουαρίου έως μέσα Απριλίου 2020.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της Αστυνομίας. Όπως δήλωσε ο κ. Μπουντουβής «η επέμβαση των αρμοδίων αρχών ήταν πολύ αποτελεσματική, ενώ είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι βρέθηκε  σημαντικός αριθμός  των μηχανημάτων που είχαν κλαπεί από την επιδρομή των δραστών στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών». 

Έφοδος στις εστίες

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες διέμεναν και χρησιμοποιούσαν δωμάτια της Παλαιάς Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως κρησφύγετα και καβάντζες ναρκωτικών. Έτσι, τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Απριλίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε τέσσερα δωμάτια στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου διέμενε ο συλληφθείς και ο συνεργός του. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 110 γραμμαρίων, καθώς και μέρος του εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού που αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, πέραν της κλοπής του συγκεκριμένου οχήματος, έχει διαπράξει μαζί με τον συνεργό του τις ακόλουθες κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:

– Την 27-02-2020, διέρρηξαν εργαστήριο και 11 γραφεία καθηγητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας περίπου 164.000 ευρώ,

– Την 01-03-2020, διέρρηξαν 14 θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,

– Την 01-03-2020, διέρρηξαν 9 εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ,

– Την 03-03-2020, διέρρηξαν 5 θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,

– Την 06-03-2020, διέρρηξαν 3 εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ,

– Την 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν (9) θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Η αρπαγή του ανηλίκου, η εγκατάλειψη στο νεκροταφείο και η εισβολή.

Και οι δύο Αλβανοί είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά ενώ επεδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και επικινδυνότητα στη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, τον Μάιο του 2019, όταν ακινητοποίησαν ανήλικο που περπατούσε έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και με την απειλή όπλου, του αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου διέμενε με την οικογένειά του. Στη συνέχεια, αφού τον χτύπησαν και του έδεσαν τα χέρια, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο χώρο αποσκευών του οχήματός τους και τον μετέφεραν στο νεκροταφείο του Βύρωνα, όπου και τον εγκατέλειψαν. Ακολούθως, μετέβησαν στην οικία του και αφού εισήλθαν στο διαμέρισμα με τα κλειδιά που του είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους γονείς του και χρησιμοποιώντας σωματική βία αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα.

Ο συλληφθείς αλλοδαπός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ ο 28χρονος συνεργός του αναζητείται.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr