Home Greek News Ξέκοψε οριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ τις διακοπές εκτός συνόρων στους Γερμανούς: Πόσο θα κοστίσει στην Ελλάδα

Ξέκοψε οριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ τις διακοπές εκτός συνόρων στους Γερμανούς: Πόσο θα κοστίσει στην Ελλάδα

by _
0 comment 108 views

Ξέκοψε οριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ τις διακοπές εκτός συνόρων στους Γερμανούς: Πόσο θα κοστίσει στην Ελλάδα


Χωρίς Γερμανούς τουρίστες η φετινή τουριστική περίοδος στην Ελλάδα, η οποία θα είναι ούτως ή άλλως  καταστροφική.

Σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνο το ενδεχόμενο να βιαστούν ευρωπαϊκές χώρες να  ανοίξουν τα σύνορά τους για τουρισμό, φέρνοντας ως αρνητικό παράδειγμα αυτό που έγινε στο αυστριακό θέρετρο σκι του Ischgl, όπου σημειώθηκαν τα πρώτα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη.   

«Οι Ευρωπαίοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα ανοίξει πρώτος τα σύνορα του για τους τουρίστες. Αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο που εγκυμονεί κινδύνους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός για να συμπληρώσει:

«Είδαμε αυτό που συνέβη με τις μαζικές μολύνσεις στο αυστριακό θέρετρο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει αυτό ξανά».

Ο Maas δήλωσε ακόμη πως τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να διαμορφώσουν κοινά κριτήρια στο πως θα άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς «το συντομότερο δυνατό αλλά επίσης με την αναγκαία ευθύνη. Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την επιτυχία αυτή απέναντι στον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ακόμη.

Τα ίδια είχαν δηλώσει και λίγες ημέρες νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, και ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, όσο και ο Maas δηλαδή των τριών πρώτων χωρών σε τουριστική πελατεία της Ελλάδας με συνολικό ποσοστό της τάξης του 35% του τουρισμού, προχώρησαν σε δηλώσεις αποτροπής τυχόν πρόθεσης των πολιτών τους για διακοπές εκτός των χωρών τους!

O Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, είχε πει πως «δεν είναι πιθανό» για τους Γάλλους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι. «Μπορούμε να κλείσουμε τις διακοπές μας αυτό το καλοκαίρι; Φοβάμαι πως δεν θα είναι φρόνιμο να υπολογίζουμε σε διακοπές στο εξωτερικό. Γιατί δεν είμαι βέβαιος πως οι αεροπορικές μετακινήσεις θα αποκατασταθούν».

«Να μην τρέφουν μεγάλες ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα» είχε πει ο Γερμανός  ΥΠΕΞ ο οποίος επανήλθε με νεότερες δηλώσεις σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Washington Post είχε δημοσιεύσει άρθρο όπου ανέφερε πως η Ελλάδα είναι  πιθανόν να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή στις ανεπτυγμένες χώρες εξαιτλιας του κορωνοϊού. .

Όπως τόνιζε το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα, που θα προέλθει κυρίως από την τουριστική «βιομηχανία» της , τονίζοντας πως η ίδια η «βιομηχανία» που τη βοήθησε τη χώρα να βγει από την ύφεση, είναι τώρα έτοιμη να τη στείλει ξανά πίσω.

Όπως αναφέρεται «υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις μπροστά, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για την οικονομία. Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία εξέτασε τον αντίκτυπο του lockdown σε περισσότερες από 40 προηγμένες χώρες, προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το πιο έντονο οικονομικό πλήγμα.

Ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του ελληνικού εργατικού δυναμικού – περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Αυτή την στιγμή, όλα είναι στον πάγο. Και ενώ οι Έλληνες αναμένουν πως η χώρα τους θα μπορέσει τελικά να μετατραπεί σε έναν σχετικά ασφαλή προορισμό, δεν είναι σαφές πότε οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα επιτρέψουν στους τουρίστες να κάνουν διακοπές τόσο εύκολο όσο κάποτε» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/872116_telos-ston-toyrismo-kai-apo-germania-aparadekto-na-anoixoyn-tora

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr