Home Greek News Κυπριακή ΑΟΖ: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου, λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

Κυπριακή ΑΟΖ: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου, λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

by _
0 comment 114 views

Κυπριακή ΑΟΖ: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου, λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας


Κυπριακή ΑΟΖ: Δείτε τι ανέφερε σε συνέντευξή του ο Φατίχ Ντονμέζ για τις δραστηριότητες του Γιαβούζ, λίγες μέρες αφότου οι ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις στη περιοχή…

Έρευνες στα δυτικά της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ξεκίνησε το γεωτρύπανο Γιαβούζ, αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σύμφωνα με τη milliyet.

Σε συνέντευξη του στο TVNET o Ντονμέζ ανάφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο και το Oρούτς Ρεις και το Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες, αλλά και το Γιαβούζ ξεκίνησε τις γεωτρήσεις δυτικά του νησιού στο σημείο Σελτσούκλου-1».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες  οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία εξέφρασαν ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ και κάλεσαν σε αποκλιμάκωση και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο σε δήλωση του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τα σχέδια της Τουρκίας για γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ενώ προτρέπει τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τις επιχειρήσεις «σε περιοχή που η Κύπρος διεκδικεί ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr