Home Greek News Τουρκικές επιχειρήσεις μυστικών πληροφοριών στην Ελλάδα εκτίθενται σε μυστικά έγγραφα

Τουρκικές επιχειρήσεις μυστικών πληροφοριών στην Ελλάδα εκτίθενται σε μυστικά έγγραφα

by _
0 comment 139 views

Τουρκικές επιχειρήσεις μυστικών πληροφοριών στην Ελλάδα εκτίθενται σε μυστικά έγγραφα

-του Abdullah Bozkurt


Η τουρκική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών MIT διείσδυσε σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα για να κατασκοπεύσει επικριτές της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψαν μυστικά έγγραφα.

Σύμφωνα με μια απόρρητη αστυνομική έκθεση που έχει συγκεντρώσει δεδομένα από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι μυστικές πληροφορίες αυτές συλλέχθηκαν από μέλη μιας ομάδας Γιουλενιστών που επικρίνουν το καθεστώς Ερντογάν που αναγκάστηκαν να φύγουν για την Ελλάδα για να ξεφύγουν από μια πρωτοφανή καταστολή στη γειτονική Τουρκία. Το έγγραφο σφραγίστηκε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2019, όταν κοινοποιήθηκε ως έγγραφο μεταξύ οργανισμών με άλλους κλάδους της κυβέρνησης μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi ή EBYS).

Το υπογραμισμένο κομματιού του εν λόγω μυστικού τουρκικού εγγράφου μυστικών πληροφοριών αφορά την κατασκοπεία προσφύγων στην Ελλάδα.

Αν και οι παράνομες δραστηριότητες του MIT στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστές, το έγγραφο είναι ένα σπάνιο αποδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τέτοιες επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος. Το έγγραφο αποκαλύπτει την επιτήρηση της Τουρκίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσει ονόματα, σχέδια και το πού βρίσκονται εκείνοι που διώχθηκαν από το καθεστώς του Ερντογάν ακόμη και όταν ήταν στο εξωτερικό….

Η Ελλάδα έχει χρησιμεύσει ως ένας σημαντικός προορισμός για τους επικριτές και τους αντιπάλους του καθεστώτος του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των Γκουλενιστών, για να ξεφύγουν από την οργή του Ερντογάν καθώς έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, που ήδη λειτουργούν για τη συλλογή πληροφοριών χρησιμοποιώντας «εφόδια» μυστικών πληροφοριών που αναπτύχθηκαν από μειονοτικές μουσουλμανικές ομάδες στην Ελλάδα, έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στο γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ. Το μυστικό έγγραφο δείχνει ότι η Τουρκία παρακολουθεί επικριτές ακόμη και αφού καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν άσυλο βάσει διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ >> https://www.nordicmonitor.com/2020/04/turkish-intelligence-operations-targeting-critics-in-greece-exposed-in-secret-documents/?

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr