Home Greek News Τσιόδρας: Εμβόλιο σε 12 μήνες, σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια

Τσιόδρας: Εμβόλιο σε 12 μήνες, σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια

by _
0 comment 154 views

copyright: eurokinissi , APimages

Τσιόδρας: Εμβόλιο σε 12 μήνες, σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια

«Για τα εμβόλια η ανθρωπότητα είναι μακρυά ακόμη» σχολίασε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας…


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΞΥΠΝΗΜΑ ΚΑΙ…ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!…

Διαβάστε επίσης! >> ΣΟΚ: Η ψευτο- πανδημία του κορωνοϊού εκηρύχθη την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ που ψηφίστηκε το νομοσχέδια για τα εμβόλια στην Ελλάδα!


Στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με τη δημιουργία εμβολίου για την καταπολέμηση του ιού απάντησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον καθηγητή, εξετάζονται εκατοντάδες κλινικές μελέτες και θεραπευτικά σχήματα και μπορεί να έχουμε κάποια αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.

Ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο θα αργήσει και η οριστική εκρίζωση του νέου ιού θα γινόταν αν ταυτόχρονα κινούνταν (ο ιός) με την ίδια ταχύτητα σε όλες τις χώρες, ταυτόχρονα παίρναμε όλοι τα ίδια μέτρα και κατάφερναμε να έχουμε το παράδειγμα της Ελλάδας και να σβήσει η πορεία του ιού.  «Δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι αυτό που θα γίνει και ο τρόπος που θα «σβήσει» ο ιός θα είναι είτε το αποτελεσματικό εμβόλιο όταν θα έρθει και μέχρι τότε οι αποτελεσματικές θεραπείες θα βοηθούν να καταπολεμηθεί ο ιός καλύτερα και η επιβολή μέτρων, όταν αυτά απαιτούνται.

«Η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται», τόνισε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, o oποίος ανέφερε ότι γίνεται όλο και περισσότερο συζήτηση για θεραπευτικά σχήματα και εμβόλια. «Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά νέα τις επόμενες εβδομάδες για τα φάρμακα και τους επόμενους μήνες για τα εμβόλια. Φάρμακα που χρησιμοποιούνταν για άλλες ασθένειες, τώρα μελετώνται με στόχο τον κορονοϊό.

Περισσότερα από 70 εμβόλια είναι σε φάση ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. Μόνο ένα από αυτά είναι σε φάση 2, δηλαδή δίνεται λόγω υποσχόμενων αρχικών ευρημάτων σε μεγαλύτερο πληθυσμό εθελοντών, με στόχο την ανίχνευση ανεπιθύμητων ενεργειών και της κατάλληλης δόσης. Για τα εμβόλια όμως η ανθρωπότητα είναι μακρυά ακόμη», είπε ο κ. Τσιόδρας ενώ σχολίασε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους 12 μήνες και να παραμένουμε σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ >> https://www.ethnos.gr/ellada/100351_tsiodras-embolio-se-12-mines-se-epifylaki-gia-ta-epomena-dyo-hronia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr