Σφίγγει ο κλοιός για τον Σάρατζ; Οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ κατέρριψαν τουρκικό UAV – Οι πτήσεις των ΗΠΑ στη Βεγγάζη


Σφίγγει ο κλοιός για τον Σάρατζ; Οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ κατέρριψαν τουρκικό UAV – Οι πτήσεις των ΗΠΑ στη Βεγγάζη


Σε ένα τεράστιο πεδίο παγκόσμια αντιπαράθεση μετατρέπεται η Λιβύη καθώς από την μία έχουμε τις σκληρές μάχες δυνάμεων του Χ.Χάφταρ στα περίχωρα της Τρίπολη εναντίον των δυνάμεων του Σάρατζ και τη νέα κατάρριψη τουρκικού UAV TB-2, και από την άλλη να βλέπουμε μια απρόσμενη εξέλιξη καθώς αναφέρθηκε ότι μεταγωγικά αεροσκάφη της αμερικανικής αεροπορίας βρέθηκαν στην Βεγγάζη όπου και μετέφεραν άγνωστα υλικά.

Η Βεγγάζη είναι από τα προπύργια του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ και αυτή η παράδοση υλικού ίσως να σημάνει την ολική ανατροπή της κατάστασης που προσπαθεί να εδραιώσει ο Ερντογάν με την υποστήριξη του στην κυβέρνηση Σάρατζ και που στόχο έχει την Αν.Μεσόγειο και την Ελλάδα.

Οι δυνάμεις του Χ.Χάφταρ ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός τουρκικής κατασκευής drone τύπου TB-2, από τα πολλά που έχουν σταλεί στις δυνάμεις του Σάρατζ, στα περίχωρα στα νότια της Τρίπολης όπως δείχνουν στο βίντεο που αποδέσμευσαν.

Οι περίεργες πτήσεις των Αμερικανών στην Λιβύη

Ιταλικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι ένα αμερικανικό αεροσκάφος Boeing C-17A – Globemaster (διακριτικό RCH223, κωδ. 09-9205) έκανε μια ασυνήθιστη πτήση από τις ΗΠΑ (Andrews AFB) προς τη Βεγγάζη της Λιβύης.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης της αεροπορίας ανέφερε την Πέμπτη ότι διαφορετικοί λογαριασμοί στο Twitter, που ασχολούνται με στρατιωτικά ζητήματα, ανάρτησαν την Τετάρτη το απόγευμα τον εναέριο ανεφοδιασμό μεταξύ ενός USAF KC-135R και ενός C-17A πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Globemaster συνέχισε την πτήση του και εξαφανίστηκε από όλες τις περιοχές παρακολούθησης γύρω στις 21:41 CEST, πάνω από τη νότια Τυρρηνική θάλασσα όταν πετούσε νότια» αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα.

Μετά από λιγότερο από δύο ώρες, το Globemaster εμφανίστηκε ξανά, αλλά αυτή τη φορά στην αντίθετη κατεύθυνση καθώς το αεροσκάφος, είχε πτήση από τη Λιβύη προς τη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνεται είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ στη Βεγγάζη, και το ερώτημα είναι «τι επείγουσες προμήθειες μετέφερε το αεροσκάφος», σημειώνει η Libyan Express.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/869722_sfiggei-o-kloios-gia-ton-saratz-oi-dynameis-toy-hhaftar


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from twitter

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
twitter.com/LibyaReview/st...