Home Greek News Πιστοί προσπάθησαν να μπουν σε εκκλησία στη Λαμία – Άνοιξαν για τους πιστούς σε Βόλο και Αμπελόκηπους

Πιστοί προσπάθησαν να μπουν σε εκκλησία στη Λαμία – Άνοιξαν για τους πιστούς σε Βόλο και Αμπελόκηπους

by _
0 comment 224 views

Πιστοί προσπάθησαν να μπουν σε εκκλησία στη Λαμία – Άνοιξαν για τους πιστούς σε Βόλο και Αμπελόκηπους


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟΣΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟ-ΚΟΡΩΝΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ «ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ« ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΚΥΝΕΡΏΝΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΈΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑΟ ΣΧΕΔΙΟ….ΝΕΟΤΑΞΙΚO ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ!!! ΟΠΟΤΕ…ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ!!!…


Αψήφησαν τις οδηγίες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για όλη την Χριστιανοσύνη. Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή όπου γίνεται η αποκαθήλωση και η ταφή του Ιησού Χριστού πολλοί ήταν οι πιστοί στη χώρα που παρά τα τα μέτρα πήγαν στις εκκλησίες.

Οι εντολές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών είναι αυστηρές προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα στο ακέραιο και οι πόρτες των εκκλησιών να είναι κλειστές.

 

Νωρίς το μεσημέρι όμως στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό, ήταν απέξω περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι, μόλις άνοιξε την πόρτα ο ιερέας, μπήκαν στο ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου.

 

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους πιστούς και η πόρτα ξανάκλεισε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport, πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κάνοντας τον αστυνομικό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

 

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικους ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός….», έλεγε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

 

Την ίδια ώρα περιοριστικά μέτρα έσπασαν οι υπεύθυνοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο, που αψήφησαν τους περιορισμούς των αρχών, με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας και άνοιξαντηνεκκλησία για τους πιστούς.

volos1

 

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία και ειδοποίησαν τηναστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο Ναός έκλεισε.

volos2

Παράβαση της απαγόρευσης παρατηρείται και στον Άγιο Νεκτάριο ΝέαςΙ ωνίας, όπου κατά διαστήματα ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Ίδια ήταν η εικόνα όμως και στους Αμπελοκήπους όπου κατά παράβαση των αποφάσεων ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους έμεινε ανοικτός για ένας ορισμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν.

 

Οι πιστοί σχημάτισαν ουρές στο προαύλιο της εκκλησίας και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του ναού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον επιτάφιο

 

Στην είσοδο βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «πρόσεχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού. Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και οι συγκεντρωμένοι πιστοί αποχώρησαν από το σημείο. Ωστόσο, αυτό που συνέβη, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών..

https://www.protothema.gr/greece/article/997192/pistoi-prospathisan-na-boun-se-ekklisia-sti-lamia-anoixan-gia-tous-pistous-se-volo-kai-abelokipous/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr