Home Greek News Μονόδρομος το λουκέτο για τις εφημερίδες του Φιλλιπάκη-Οι σφραγισµένες επιταγές του και ο υπογράφων αυτές mr Χαβούτης

Μονόδρομος το λουκέτο για τις εφημερίδες του Φιλλιπάκη-Οι σφραγισµένες επιταγές του και ο υπογράφων αυτές mr Χαβούτης

by _
0 comment 141 views

Μονόδρομος το λουκέτο για τις εφημερίδες του Φιλλιπάκη-Οι σφραγισµένες επιταγές του και ο υπογράφων αυτές mr Χαβούτης


Του Άρη Σπίνου

Προβληματισμό, και μάλιστα μεγάλο, στην αγορά των Μedia έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που θέλουν τον μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη να αδυνατεί πλέον να πληρώσει, εκτός από τους εργαζομένους, και τους προμηθευτές του.Ως γνωστόν, την προηγούμενη εβδομάδα, όσοι πήγαν (μεταξύ αυτών και ο πρώην αρχισυντάκτης της «Δημοκρατίας» Νίκος Ελευθερόγλου) να εισπράξουν τις επιταγές που είχαν πάρει από τον Φιλιππάκη απογοητεύτηκαν, αφού ο τραπεζικός λογαριασμός όπου είχαν αντιστοίχιση τα σχετικά αξιόγραφα ήταν κενός.


Και πλέον η αδυναμία του μεγαλοεκδότη να φανεί συνεπής έναντι των συνεργατών του είναι πλέον περισσότερο από δεδομένη. Οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το αφεντικό της «Δημοκρατίας».

Μάλιστα, οι περισσότεροι απευθύνονται στον διευθύνοντα σύμβουλο και έχοντα δικαίωμα υπογραφής, Νίκο Χαβούτη, ο οποίος είναι το βασικό θύμα των επιλογών του κ. Φιλιππάκη. Οσοι συνομιλούν με τον κ. Χαβούτη διακρίνουν, εκτός από τη γενικότερη αγωνία του, και ένα προσωπικό άγχος, που συνδέεται άμεσα με την οικονομική κατρακύλα του ομίλου, του οποίου έχει, εκτός των άλλων, και τις ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες τα πρόσωπα ξεχωρίζουν τον κ. Χαβούτη από τους υπολοίπους, κάνοντας λόγο περί ενός μειλίχιου ανθρώπου, που απλώς έμπλεξε σε μια επιχειρηματική ιστορία. Φυσικά, μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα ο κ. Φιλιππάκης αναζητά καταφύγιο μέσα από παραμύθια και διάφορες ιστορίες, που χάνονται μέσα στον χρόνο.

Συγκεκριμένα, ανακαλύπτει χρέη που έχουν πληρωθεί και προσπαθεί να ταυτίσει εκδοτικές επιχειρήσεις με το απόλυτο επιχειρηματικό ρημαδιό του. Δυστυχώς για τον ίδιο, οι εξελίξεις και στον χώρο του Τύπου δεν είναι σύμμαχος, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.

Απεναντίας, ήρθε η ώρα που είτε θα βρει χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του είτε, αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μοιραίο, που δεν είναι άλλο από το οριστικό λουκέτο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr