Home Greek News Ποιος εμπιστεύεται τον ΠΟΥ; – Τώρα λέει «εμβόλιο σε ένα χρόνο» – Στις 17/02 έλεγαν «Δεν είναι τόσο θανατηφόρος»!

Ποιος εμπιστεύεται τον ΠΟΥ; – Τώρα λέει «εμβόλιο σε ένα χρόνο» – Στις 17/02 έλεγαν «Δεν είναι τόσο θανατηφόρος»!

by _
0 comment 122 views

Ποιος εμπιστεύεται τον ΠΟΥ; – Τώρα λέει «εμβόλιο σε ένα χρόνο» – Στις 17/02 έλεγαν «Δεν είναι τόσο θανατηφόρος»!


Ποιος εμπιστεύεται τον ΠΟΥ; Τον λεγόμενο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όταν λέει πως δεν θα βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τουλάχιστον 12 μήνες; Και το αντίθετο να έλεγε πάλι ποιος θα τον πίστευε;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το tweet του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις 14 Ιανουαρίου φαίνεται στο οποίο ενημέρωνε τους 7,2 εκατομμύρια ακολούθους του πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο(!), βασιζόμενος σε «μελέτη» της κυβέρνησης της Κίνας!

«Οι προκαταρκτικές έρευνες που διεξήχθησαν από τις κινεζικές αρχές δεν βρήκαν σαφή στοιχεία για τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κορωνοϊού (2019-nCoV) που εντοπίστηκε στη Γουχάν», υποστήριζε τότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αλλά και τέλη Φεβρουαρίου, για την ακρίβεια στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ η Ιταλία και πολλές άλλες χώρες είχαν ήδη πολλά κρούσματα ο διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους ανακοίνωνε ότι «Ο ΠΟΥ θεωρεί επίσης ότι δεν είναι απαραίτητο να ανασταλούν οι κρουαζιέρες» κι ενώ οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess παρέμεναν ακόμη σε καραντίνα στην Ιαπωνία!

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη ότι λεπτομερής επιδημιολογική μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα η Κίνα αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερα από 44.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ότι το 80% και πλέον των ασθενών νοσούν ελαφρά και η υγεία τους αποκαθίσταται. «Φαίνεται ότι ο Covid-19 δεν είναι τόσο θανατηφόρος όσο οι άλλοι κοροναϊοί, ιδιαίτερα ο SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) και ο MERS (αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής)», προσέθετε!

Ο δρ Μάικ Ράιαν, διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, όταν ρωτήθηκε αν ο Covid-19 έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, δήλωνε ότι «επί του παρόντος δεν το παρατηρούμε αυτό».’

Εξω από την επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, «Η επιδημία προσβάλλει ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού, συνεπώς αν πρέπει να διακόψουμε όλες τις κρουαζιέρες του κόσμου στην περίπτωση που θα υπήρχε μια εν δυνάμει επαφή με έναν πιθανό παθογόνο παράγοντα, τότε πού θα σταματήσουμε;», τόνισε.

Μόλις 1,5 μήνα μετά, είναι πλέον φανερό πως ο ιός είναι εξόχως κολλητικός και δε νομίζουμε ότι αμφιβάλλει κανείς γιαυτό.

Σήμερα λοιπόν ο ίδιος «αξιόπιστος» οργανισμός προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει να δει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε λιγότερο από 12 μήνες έκανε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλώνας την Τρίτη από τη Γενεύη.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εμβόλιο για τουλάχιστον 12 μήνες» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Μάργκαρετ Χάρις.

Όμως έχει και συνέχεια καθώς ο ΙΔΙΟΣ οργανισμός προχώρησε χθες στην δήλωση ότι «Εβδομήντα εμβόλια κατά του κορoνοϊού αναπτύσσονται σε όλον τον κόσμο, ενώ τρία από αυτά δοκιμάζονται σε ανθρώπους»!

Οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν κούρσα για την εύρεση θεραπείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, αυτό που έχει προχωρήσει περισσότερο στην κλινική διαδικασία είναι ένα πειραματικό εμβόλιο από την εταιρεία CanSino Biologics (Χονγκ Κονγκ) και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, καθώς βρίσκεται ήδη στη Φάση 2.

Ακόμη δύο δοκιμάζονται σε ανθρώπους -πρόκειται για το εμβόλιο που αναπτύσσουν ξεχωριστά οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Inovio, σύμφωνα με έγγραφο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η πρόοδος σημειώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα στην ανάπτυξη εμβολίων, καθώς ο ιός  φαίνεται απίθανο να εξαλειφθεί μόνο με τα περιοριστικά μέτρα.

Οι μεγάλες και οι μικρές εταιρείες του κλάδου κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να περιοριστεί ο ιός. Φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως η Pfizer Inc. και η Sanofi έχουν υποψήφια εμβόλια σε προκλινικά στάδια, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σήμερα λέει ότι το νέο εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες ενώ χθες έλεγε πως γίνεται «αγώνας δρόμου» ανάμεσα στις φαρμακευτικές όλου του πλανήτη για το ποια θα το φτιάξει πρώτη (για να «μοσχοπουλήσει» αργότερα την φόρμουλα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι να πιστέψουμε τώρα από τον ΠΟΥ;

https://www.pronews.gr/ygeia/868510_poios-empisteyetai-ton-poy-tora-leei-emvolio-se-ena-hrono-ton-ianoyario-elege-kanena

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr