Home Greek News Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Θεία Κοινωνία την περίοδο της καραντίνας… ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Θεία Κοινωνία την περίοδο της καραντίνας… ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!

by _
0 comment 209 views

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Θεία Κοινωνία την περίοδο της καραντίνας… ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!


Προς #ΝεαΔημοκρατια – κύριοι σας πείραξε που σε κάποιες εκκλησίες κάποιοι ιερής έκαναν αυτό που έκανε ο Χριστός πριν 2.000 χρόνια; Θα βάλετε λέει ο κύριος Χαρδαλιάς και τον εισαγγελέα!!! Σας χάλασε η σούπα; Τόσο καιρό φωνάζουμε και έχουμε δώσει τουλάχιστον δύο βίντεο με μουσουλμάνους και τζαμιά στην Κομοτηνή που έχουν κανονικά τις πόρτες τους ανοιχτές και λειτουργούν χωρίς κανένας να τους ενοχλεί… Αυτοί είναι νόμιμοι;  Όταν πήρατε την οποία απόφαση ήταν για όλες τις θρησκείες… Ή κάνω λάθος; Μάλλον κάνω λάθος!! Απλά γιατί σας πειράζει η χριστιανοσύνη και ο Έλληνας! Το μήνυμα αυτό θα σταλεί και σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τα σχετικά βίντεο και το σχετικό άρθρο του ενημερωτικού ιστολογίου ο παρλαπιπας!

Χρήστος Παπαπαναγιώτου Frik.
http://www.oparlapipas.gr/2020/04/2-video-mas-doyleyoyn-apagoreyoyn-ta-megafona-stis-ekklisies-kai-afinoyn-toys-imamides-sta-tzamia.html

 

Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, όσο και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκάλεσε το δημοσίευμα του zougla.gr, σύμφωνα με το οποίο  ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου

στο Κουκάκι προσέφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας από την πίσω πόρτα του ναού. Ένα παρόμοιο περιστατικό μάλιστα σημειώθηκε και στον διάσημο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα!

Όπως δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
Κουκάκι:
Κέρκυρα:
Νωρίτερα, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα:
«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».
Τι προβλέπει ο Νόμος για τη Θεία Κοινωνία την περίοδο της καραντίνας
Θυμίζεται ότι πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει οι λειτουργίες να γίνουν με τρόπο σεμνό και λιτό, ιδιαίτερα αυτές που θα μεταδοθούν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Παράλληλα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας για τα νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020 επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:
-Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ.
-Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι στις αρχές Μαρτίου ,η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, αντικρούοντας την τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,ότι η θεία κοινωνία δεν μπορεί να είναι αιτία μετάδοσης ασθενειών, ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr