Home Greek News ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΡΑΝΟΣ ΥΠΕΡ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΡΑΝΟΣ ΥΠΕΡ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!

by _
0 comment 104 views

Πραγματικά εξωφρενικά πράγματα συμβαίνουν στην ελληνική Θράκη, όπου με την ανοχή του ελληνικού κράτους οργιάζει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και η τουρκική προπαγάνδα λες και βρισκόμαστε σε κάποια επαρχία της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται tην ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, κάποιοι στη Θράκη απευθύνουν κάλεσμα υπέρ συγκέντρωσης χρημάτων από τον μουσουλμανικό πληθυσμό «υπέρ της μητέρας πατρίδας τους, της Τουρκίας». Τι αναφέρει νομικός της περιοχής στο Sputnik.

Ερωτηματικά προκαλεί ανακοίνωση της «Αιρετής Μουφτείας Κομοτηνής», που ζητά χρήματα από Έλληνες Μουσουλμάνους πολίτες στη Θράκη για την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας, την ώρα που ο κορονοϊός επελαύνει στη χώρα μας.

«Ως θρησκευτικοί λειτουργοί νομών Ροδόπης και Έβρου, με τη σκέψη πως πρέπει να βοηθήσουμε την πατρίδα μας Ελλάδα και την μητέρα πατρίδα μας Τουρκία,αρχίσαμε μεταξύ μας να συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια. Αλλά, επειδή υπάρχουν ομογενείς μας, που θέλουν να συμβάλλουν στην καμπάνια, αποφασίσαμε να την διευρύνουμε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην τουρκική γλώσσα και διακινείται μέσω κοινωνικών δικτύων.
Και καταλήγει: «Έτσι, οι ομογενείς μας που με αυτή την αφορμή επιθυμούν να βοηθήσουν, διαμέσου των θρησκευτικών λειτουργών των δήμων και χωριών μπορούν να μεταφέρουν την βοήθεια τους σε εμάς».

Η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή δύο φορέων: της Αιρετής Μουφτείας Κομοτηνής και του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης.

Ο τόνος των δηλώσεων παραπέμπει σε αυτές που είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό, από μειονοτικό δήμαρχο της περιοχής, για τις οποίες έσπευσε να δηλώσει ότι παραποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είχε δηλώσει ότι «η καινούρια αποστολή του Δήμου Ιάσμου είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα», ενώ είχε κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», δηλώνοντας πιστός στον «τουρκισμό του».

Από την πλευρά του, νομικά ερωτήματα θέτει, μιλώντας στο Sputnik, ο δικηγόρος Ξάνθης Στέργιος Γιαλάογλου:
«Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής: Με ποια νομιμοποίηση ζητούν να συγκεντρώσουν υλική βοήθεια; Ποια είναι η «Αιρετή Μουφτεία Κομοτηνής»; Ποιος τους έδωσε υπόσταση για να λειτουργούν παραθεσμικά και παράνομα; Σε μια περίοδο που η πατρίδα σου η Ελλάδα, δοκιμάζεται, το μυαλό σου είναι να συγκεντρώσεις -από το υστέρημα των ομοεθνών σου- χρήματα και εφόδια για μια άλλη χώρα; Ποιος θα συγκεντρώσει τα χρήματα; (ο σύλλογος θρησκευτικών λειτουργών που λειτουργεί ως σωματείο, για να ξεπεραστεί το αγκάθι της παραμουφτείας;) Με ποια νομιμοποίηση; Σε ποιον τραπεζικό λογαριασμό; Και αν δεν χρησιμοποιηθεί λογαριασμός, πώς θα ελεγχθεί ο προορισμός της όποιας «βοήθειας»; Θα δώσουν οι πιστοί χρήματα και εφόδια για να «δοξαστεί» το «όργανο» της Τουρκικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο κάθε παραμουφτής;».

Ο νομικός υποστηρίζει, ότι ο θεσμός που απευθύνει την πρόσκληση της δωρεάς, δεν έχει νομιμοποίηση να το κάνει, ειδικά μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ κάνει λόγο για παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της χώρας μας:

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και απο ελληνικά ΜΜΕ, σε επιστολή που έστειλε η Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων Τουρκίας απέναντι σε μειονοτικά ιδρύματα απευθύνεται έκκληση, ώστε και οι μειονότητες να βοηθήσουν με δωρεές στην εθνική καμπάνια υπέρ της αντιμετώπισης του νέου ιού.

Από Λάμπρος Ζαχαρής
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b8%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr