ΕΚΤΑΚΤΟ: Eκατοντάδας ρωσικά άρματα & ΤΟΜΠ σε πλοία στο Αιγαίο που πλέουν προς Συρία!


ΕΚΤΑΚΤΟ: Eκατοντάδας ρωσικά άρματα & ΤΟΜΠ σε πλοία στο Αιγαίο που πλέουν προς Συρία!


Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο υλοποίησε άμεσα την απόφαση ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, αλλά και του συριακού Στρατού που μάχεται στην Συρία, μετά την συνεχιζόμενη αύξηση της τουρκικής παρουσίας (έφτασαν τους 30.000 άνδρες) στην βόρειο περιοχή της Συρίας.

Η ενίσχυση εντοπίζεται σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC).

Αυτή τη βδομάδα το ρουμανικών συμφερόντων πλοίο Tapir Brian και το αποβατικό LST Saratov απέπλευσαν με πορεία προς το λιμάνι της Ταρτούς φορτωμένα με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στην δημοσιότητα δείχνουν το ρωσικό αποβατικό πλοίο να διέρχεται από το Στενό του Βοσπόρου και να εισέρχεται στο Αιγαίο με κατεύθυνση το λιμάνι της Ταρτούς.

Όπως επισημάνθηκε, τα δύο πλοία μεταφέρουν συνολικά 150 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ που προορίζονται για το συριακό λιμάνι, με σκοπό  να παραδοθούν στην συνέχεια στις συριακές ένοπλες δυνάμεις που “φουλάρουν” τις μηχανές τους κατά των τουρκικών δυνάμεων. 

Άλλα 100 άρματα και ΤΟΜΠ θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο ξένος Τύπος εντωμεταξύ αναφέρει ότι μια νέα τουρκική φάλαγγα με σχεδόν 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων θωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ, διέσχισε το συριακό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου,περνώντας από τη συνοριακή περιοχή Kherbet Al-Juz στην βόρειο -δυτική ύπαιθρο του Idlib.

Καθώς η Τουρκία εξακολουθεί να αποστέλλει μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση στην περιοχή, ο αριθμός των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων οι οποίες εισήλθαν στη “ζώνη απαγόρευσης ” από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα κατάπαυση του πυρός, αυξήθηκε στα 2.460 οπλικά συστήματα, εκτός από την είσοδο εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών.

Από τις 2 Μαρτίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές της οργάνωσης SOHR παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 5.865 τουρκικών φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, μεταφορικών μέσων, τεθωρακισμένων οχημάτων, και συστημάτων αεράμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και στο Χαλέπι υπερέβη τους 10.300 στρατιώτες.

Επειδή στην στρατιωτική τακτική οι μετακινήσεις δυνάμεων και οι αναδιατάξεις στρατευμάτων προμηνύουν πολεμικές επιχειρήσεις, η σύγκρουση Άσαντ και Ερντογάν στην Ιντλίμπ είναι πλέον πιο πιθανή από ποτέ.

Στην περίπτωση αυτή αν επέμβει το ΝΑΤΟ, όπως έχει διαμηνύσει εμμέσως και ο γγ της συμμαχίας Γ.Στόλτεμπεργκ, τότε η αντίδραση της Ρωσίας μπορεί να είναι καταιγιστική παρά την πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Συρία είναι χώρα δορυφόρος της Μόσχας και οποιαδήποτε δράση του ΝΑΤΟ θα επιφέρει εξελίξεις καταιγιστικές για ολόκληρη την Μ.Ανατολή αλλά και τον πλανήτη μας.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/867485_i-apantisi-tis-rosias-ston-rt-erntogan-stelnei-enishyseis


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from twitter

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
twitter.com/YorukIsik/stat...