Home Greek News Το δίκτυο Al Jazeera αναίτια και προκλητικά ανοίγει ζήτημα στην Δυτική Θράκη!

Το δίκτυο Al Jazeera αναίτια και προκλητικά ανοίγει ζήτημα στην Δυτική Θράκη!

by _
0 comment 145 views

Το δίκτυο Al Jazeera αναίτια και προκλητικά ανοίγει ζήτημα στην Δυτική Θράκη!


Διαβάστε επίσης το δικό μας ρεπορτάς για την Θράκη, όπου εκθέτουμε πλήρως τα βρωμερά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος σε εκείνη την γωνία της Πατρίδος μας…

Η κυβέρνηση μάχεται τους λαθροεισβολείς στον Έβρο αλλά ΑΓΝΟΕΙ τις άλλες λαθροεισβολές στην…ΞΑΝΘΗ και ΡΟΔΟΠΗ!!!


Πηγή >> https://www.alexstefanopoulos.gr/2020/04/10/to-diktyo-al-jazeera-anaitia-kai-proklitika-anoigei-zitima-stin-dytiki-thraki/

Όταν στις 11 Μαρτίου (2020) εγκαίρως αποκαλύπταμε το στημένο ρεπορτάζ των New York Times,  μιλούσαμε (βλ. σχετικώς στο υστερόγραφο), με αφορμή και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ των New York Times,  για ένα  γενικό και πολύ καλά συντονισμένο σχέδιο, δυστυχώς με εμπλοκή και ελληνικών -κατ΄όνομα- παραγόντων,  της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος.  Είχαμε και τα στοιχεία, που σε λίγο θα αρχίσουμε να δημοσιοποιούμε, step by step και υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που επιλέγεται αυτή η τακτική,    αλλά  και το ρεπορτάζ. Επιλέξαμε, όμως μεσούσης της παγκόσμιας  υγειονομικής κρίσης, που ξέσπασε όχι και τόσο αιφνιδιαστικά όπως εν συνεχεία θα δούμε(…), από την οποία πλήττεται και η Ελλάδα να δώσουμε τον κατάλληλο χρόνο και στην ομάδα να συλλέξει περισσότερα στοιχεία στην έρευνα της,   τα οποία και θα δούμε στο σύνολο τους, αλλά και ο κατάλληλος  χρόνος να δοθεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, όχι μόνον να απαντήσουν  επιμεριστικά σε αυτό τον σχεδιασμό κατά της Ελλάδος,  αλλά και να αναλάβουν σχετική δράση, εν όψει όσων πλησιάζουν με ταχύ βηματισμό το αμέσως προσεχές διάστημα περιμετρικά των ελληνικών εθνικών θαλάσσιων και χερσαίων  συνόρων …    

Και δεν είχαμε άδικο. Τα όσα επακολούθησαν, και θα επακολουθήσουν, παρά την υγειονομική κρίση, δυστυχώς αποτελούν την κορφή του παγόβουνου…    Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός και ήρθε μια ακόμα επιβεβαίωση πλέον των όσων  ντοκουμέντων διαθέτουμε και τα οποία και  άμεσα τα προσεχή 24ωρα θα δημοσιοποιήσουμε.

Τα στοιχεία και το ρεπορτάζ  που δημοσιοποιούνται στην συνεχεία επιβεβαιώνουν την εύλογη ανησυχία μας.  Αυτή την φορά το χτύπημα ήρθε από το διεθνές δίκτυο του   Al Jazeera.  Και όπως θα δείτε εν συνεχεία δεν είναι το μοναδικό από το ίδιο δίκτυο γνωστών  Ισλαμικών συμφερόντων…Αυτή την φορά το Al Jazeera επέλεξε όχι τυχαία την Θράκη… Όχι τυχαία.

Ένα ακόμα  «περίεργο» και αρκετά «θολό» ως προς τις προθέσεις και τις διαθέσεις, χθεσινό (09 Απριλίου 2020) ρεπορτάζ που συνοδεύεται και από το αντίστοιχο 25λεπτο  τηλεοπτικό οδοιπορικό στην Δυτική Θράκη του Al Jazeera μας έδωσε το έναυσμα για αυτή την έρευνα.  Το συγκεκριμένο  Ρεπορτάζ στην θεματική ενότητα “People and Power” και   υπό τον τίτλο «Western Thrace, Contested Space: The Turks of northeast Greece» θέτει ευθέως θέμα Δυτικής Θράκης! Και το βίντεο αλλά και το κείμενο που συνοδεύει το συγκεκριμένο  αφιέρωμα του Al Jazeera, ο ρόλος του οποίου σχεδόν έχει διαφανεί την τελευταία 20ετια στην Παλαιά και Νέα Μέση Ανατολή, ιχνηλατούν πάνω σε ευαίσθητες ισορροπίες. Ισορροπίες  με σαφή ροπή υποστήριξης των Τουρκικών επιδιώξεων στην ευαίσθητη περιοχή. Μια ματιά μόνο στα εκτενή  ρεπορτάζ που άρχισε να δημοσιοποιεί, το δίκτυο του Al Jazeera από την  την επομένη κιόλας της τεχνητής και σχεδόν προαναγγελθείσας κρίσης με την Τουρκία  στα σύνορα της Ελλάδος την νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου εξηγεί πάρα πολλά.    Από την 1η Μαρτίου κιόλας δημοσιοποιείται ένα φωτογραφικό οδοιπορικό που  καταμαρτυρά και δείχνει ακόμα περισσότερα για το ακριβώς στήνεται στην περιοχή φυσικά με την αμέριστη συνδρομή του Τουρκικού καθεστώτος υπό τον Ρ. Τ. Ερντογάν.  Σε ανάλογο μήκος κύματος βρίσκεται και το ρεπορτάζ της 11ης Μαρτίου, ήδη στην περιοχή συνεχίζει να επικρατεί μεγάλη ένταση.

Μια ακόμα πιο προσεχτική ματιά όχι μόνο  στο 2λεπτο βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ υπό τον τίτλο Turkey-Greece refugee crisis: Germany willing to take children in (2:33) ,  προδίδει τον σκηνοθέτη…  Αλλά εξίσου σημαντικό είναι και άκρως ενδιαφέρον είναι και  το 47λεπτο βίντεο που κλείνει ηα ανταπόκριση της 11ης Μαρτίου(2020) από τα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία στον Έβρο. Βίντεο που σαφώς  λέει πολύ περισσότερα για την γενικότερη πολιτική του σταθμού και του πρακτορείου στην ευαίσθητη ελληνική περιοχή.

Μια περιοχή  την οποία όλο και περισσότερο, όπως φανερά πλέον καταδεικνύεται,  έχουν  αρχίσει να επισκέπτονται ανταποκριτές του δικτύου Al Jazeera,   δηλώνοντας μάλιστα με έμφαση,   όπως αφηγούνται στο ρεπορτάζ τους, του αφιερώματος που σκοπίμως  θέτει θέμα για την Δυτική Θράκη, και το οποίο δημοσιεύθηκε-μόλις χθές- την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, καθώς τονίζουν  ότι καθ όλη την διάρκεια του ρεπορτάζ τους  παρακολουθούνται, από τις ελληνικές αρχές.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ – οδοιπορικό – αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Western Thrace, Contested Space: The Turks of northeast Greece»  μιλούν αποκλειστικά και προσεχτικά επιλεγένα άτομα  πολύ γνωστά όχι μόνο για την προκλητική  στάση τους έναντι των ελληνικών αρχών αλλά και επίσης έντονα «θετικά» για το ρόλο που διαδραματίζουν υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων,  χαρακτηρισμένα και από τις ίδιες τις  Τουρκικές αρχές   για τις στενότατες  σχέσεις που διατηρούν με το Τουρκικό Προξενείο στην Θράκη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Cidgem Asafoglu ο οποίος ηγείται κόμματος «φιλίας ειρήνης και ισότητας», που φέρεται να εκπροσωπεί την τουρκική μειονότητα στη Θράκη ότι   “Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι η άρνηση της ταυτότητάς μας, ορίζουμε τους εαυτούς μας ως Τουρκικά, τα οποία αναμφίβολα είμαστε, αλλά το ελληνικό κράτος δεν δέχεται αυτό το γεγονός, μιλούν για τους Έλληνες μουσουλμάνους, έναν ορισμό που δεν θα δεχτούμε ποτέ”. “Δεν πιστεύουμε ότι ο αυτοπροσδιορισμός μας ως Τούρκοι  είναι έγκλημα ή αμαρτία”, λέει ο Cidgem. “Είμαστε Τούρκοι  και θα  συνεχίζουμε να είμαστε Τούρκοι!”. Ο Gidgem κάνει καταγγελίες πως απειλείται η ζωή του επειδή δηλώνει Τούρκος ενώ με μελανά χρώματα παρουσιάζουν την  κατάσταση στη ευαίσθητη περιοχή και σχεδόν στο σύνολο τους όλοι οι συνεντευξιαζόμενοι… ο δημοσιογράφος Glenn Ellis μιλάει επίσης για τα σχολεία που κλείνουν και την ελληνική  κυβερνητική εκπαιδευτική  πολιτική που όπως παρουσιάζεται στο επίμαχο αφιέρωμα -ρεπορτάζ θίγει στο σύνολο της την Μουσουλμανική κοινότητα των 150.000 και πλέον κατοίκων της.   Στο βίντεο μιλάει επίσης ο πρόεδρος των μειονοτικών  δασκάλων Aydin Ahmet με φόντο τον Κεμάλ Ατατούρκο στο γραφείο του, επικρίνοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις για την πολιτική που ακολουθούν στα ζητήματα παιδείας  ειδικότερα  για την Μουσουλμανική κοινότητα στην  περιοχή. Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera που με ζήλο θέλει να διαπιστώσει την  εθνική και θρησκευτική και πολιτισμική  ταυτότητα των κατοίκων της Θράκης, παρουσιάζει με έντονα μελανά χρώματα την   κατάταση στην Θράκη περίπου ως μια σκόπιμα εγκαταλελειμένη περιοχή από το ελληνικό κράτος. Την  αγωνία του δημοσιογράφου του Al Jazeera ενστερνίζεται ο Oktay Hocka, κάτοικος στον Εχίνο που επίσης αναρωτιέται για την δεν έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως ο ίδιος νιώθει;

Προφανώς το βίντεο έχει γίνει νωρίτερα από όσα έχουν προηγηθεί κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τον Εχίνο, αλλά στο κείμενο που το συνοδεύει δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά για την έγκαιρη και εσπευσμένη κινητοποίηση των Ελληνικών αρχών όταν εντοπίστηκαν κρούσματα του Covid19 και το πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίστηκε η όλη κατάσταση.       Στο ίδιο βίντεο οδοιπορικό αφιέρωμα μιλούν επίσης ο «εκλεγμένος» Μουφτής στην Κομοτηνή,  Ibrahim Serif τον οποίο αναγωρίζει μόνον η Τουρκία καθώς η «εκλογή» του παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία που βασίζεται στην συνθήκη της Λωζάνης, ενώ σφόδρα επικριτική είναι και η υπεύθυνη την περιοχή της γνωστής για τον ρόλο της ΜΚΟ (NGO) Human Rights Watch.  Μάλιστα το Ελληνικό τμήμα της οργάνωσης HRW/Greece είναι γεμάτο επκριτικές αναφορές    για την Ελλάδα

Στην συνέντευξη που παραχωρεί στο δίκτυο του Al Jazeera o Halit Habip Oglu, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη «διαβάζει» Τουρκικά την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο του 1974 από την Τουρκία καταγγέλλοντας την Ελλάδα, για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ένα σωρό άλλες αστήρικτες κατηγορίες,   κάτι που συστηματικά πράττει ο εν λόγω κύριος στα ευρωπαϊκά όργανα και τους θεσμούς της Ε.Ε.  τους ισχυρισμούς του  Halit Habip Oglu, έρχεται να ενισχύσει ο δικηγόρος Halil Mustafa, και η  Pervan Hyarullah από την «πολιτιστική και εκπαιδευτική εταιρία» που επίσης δηλώνει τουρκικής εθνικής συνείδησης και παράλληλα νιώθει πως ζει σε  ένα απολύτως κλειστό και ελεγχόμενο γκέτο!

Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera θέτει και ιστορικά ζητήματα που αφορούν τα σύνορα με την γειτονική Βουλγαρία ενώ ακροβατώντας σε επικίνδυνες ισορροπίες επιχειρεί να ανοίξει ένα ζήτημα που η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής θεωρούν απολύτως λυμένο και διευθετημένο με την συνθήκη της Λωζάνης την οποία μονομερώς μόνον η Ελλάδα σέβεται παρά τις διεθνείς παραβιάσεις που έχουν καταγραφεί στην άλλη πλευρά των συνόρων στο εσωτερικό της Τουρκίας με την συστηματική πολιτική αφανισμού της  Ορθόδοξης  Χριστιανικής και ελάχιστης εναπομείνασας ελληνικής μειονότητας μετά την μικρασιατική καταστροφή του 1922 με τα γεγονότα και του 1955 αλλά και  όσων επακολούθησαν με το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τέσσερις δεκαετίες τώρα.

Ισορροπίες που πάρα πολλές φορές κάνουν  το συγκεκριμένο δίκτυο κυριολεκτικά να ακροβατεί   πάνω σε τεντωμένο σχοινί,  χωρίς όμως να κρύβονται οι γενικότερες προθέσεις όταν αυτές ξεδιπλώνουν το θρησκευτικό νήμα επί των Ισλαμικών παραδόσεων και  στην  γενικότερη κατεύθυνση του διεθνούς Ισλαμικών συμφερόντων, πράγματι καταξιωμένου  πρακτορείου.

Εκείνο το ίδιο απόγευμα αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του σχετικού ρεπορτάζ ειδοποιούσαμε, όχι μόνο φίλους συναδέλφους αλλά  και τις ελληνικές αρχές με αντίστοιχη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Αθόρυβα. Το τονίσω με έμφαση.    Σήμερα αποκαλύψαμε  ένα ακόμα επεισόδιο αυτή την  φορά με επίκεντρο το διεθνές δίκτυο του Al Jazeera,   σε αυτό το  καλο(κακό) σκηνοθετημένο σήριαλ… δυστυχώς η συνέχεια με βάση το ρεπορτάζ και τα δεδομένα που έχουμε στα αρχεία μας θα πρέπει να κινητοποιήσουν τις ελληνικές κρατικές και κυβερνητικές αρχές καθώς αυτό που προοιωνίζεται να συμβεί αμέσως μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης μάλλον δεν προδιαθέτει θετικά κανέναν. 

Ας ελπίσουμε πως και τώρα εγκαίρως  η Ελληνική κυβέρνηση θα δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση, όπως το έπραξε στις 11 Μαρτίου 2020 και θα απαντήσει  στις αδικαιολόγητες  «ανησυχίες» του δημοσιογράφου του Al Jazeera στο μονόχνωτο και θολό, και μουντό  οδοιπορικό του σε μια περιοχή που κάθε άλλο παρά αμφισβητούμενη μπορεί να θεωρείται αφού συν  τοις άλλοις αποτελεί και το άκρο των Ευρωπαϊκών συνόρων.    Όχι μόνον απάντηση αλλά και μια έκπρακτη πολιτική απάντησης συνολικά και σε όσους αμφισβητούν την περιοχή και ανοίγουν ως μη όφειλε τώρα και θέμα Θράκης, μέσω  του  -θα τονίσω για ακόμα μια φορά – καταξιωμένου δικτύου του Al Jazeera. Ίδωμεν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ  Ρεπορτάζ που κάποιοι όχι μόνον όψιμα ανακάλυψαν και δήθεν  επιχείρησαν να κινητοποιήσουν και την ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ,  «ρεπορτάζ» που εμφανίσθηκε πρώτα σε όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ από την επομένη που έλαβαν την σχετική επίσημη ενημέρωση με σχετικό alert που έλαβαν…  Για αυτό και παραθέτουμε τα συγκεκριμένα πειστήρια της ηλεκτρονικής αποστολής ακριβώς επειδή ο γνωστός κατά σύστημα και κατά συρροή κατασκευαστής fake news προσπάθησε να οικοιοποιηθεί ως συνήθως πράττει… Θόρυβος αδικαιολόγητος     -για το οποίο και πολύ  «σκόνη σηκώθηκε» εκ των υστέρων,   και πράγματι  «άσκοπος  θόρυβος» έγινε  από τα γνωστά  «αλαλάζοντα κύμβαλλα» που  συν  τοις άλλοις αδικαιόλογητα  και προκλητικά -για άλλη μια φορά-  έσπευσαν να καρπωθούν και να δώσουν, κατά την πάγια γνωστή τακτική τους  «εύσημα» στον εαυτό τους… Τρομάρα τους!  ωσάν να είχαν πράξει κάτι εν μέσω γενικού πανικού ευρισκόμενοι  από  αλλά φίδια που τους έχουν ζώσει εδώ και καιρό… Η αλήθεια είναι ότι μετά την σχετική ειδοποίηση, (μας) και είναι κάτι που ύστερα από 37 χρόνια συναπτά επαγγελματικής πορείας, είναι η πρώτη φορά που δίδω τα απαραίτητα στοιχεία ακριβώς γιατί και    όντως αρκετός και ορθώς έγινε πολύ   λόγος διότι οι New York Times δεν είναι μια οποιαδήποτε εφημερίδα καθώς απηχεί το βαθύ Αμερικανικό κράτος (και κατεστημένο), αλλά και διότι η δημοσιογραφική έρευνα κατέδειξε, και με βάση το σημερινό δημοσίευμα μας, αλλά και με δεδομένα τα αρχεία και τον φάκελο που έχουμε ήδη σχηματίσει με πλείστα όσα στοιχεία που συνηγορούν πως  πως πράγματι πρόκειται  για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο κατά της Ελλάδας. Σχέδιο με πολλά κέντρα και παράκεντρα στο σκοτεινό παρασκήνιο… Το θετικό είναι πως, μετά και την γενικότερη και όπως πάντα  εντελώς  «αθόρυβη» αλλά ουσιαστική κινητοποίηση που ετέθη σχεδόν σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα, στην Ελλάδα,  ανταποκρινόμενη,   μόλις έλαβε την σχετική ηλεκτρονική  ειδοποίηση (μας) ως ένα ακόμα  Alert η οποία απεστάλη  σε περισσότερα από 100 γνωστά -συστημικά και μη- ΜΜΕ, η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε την δέουσα απάντηση, δια του κ. Στέλιο  Πέτσα ο οποίος είχε ειδοποιηθεί επίσης αρμοδίως άμεσα εξ ου και έδωσε την αρμόζουσα απάντηση,   αλλά και το ,δια της πλαγίας και τεθλασμένης οδού (μέσω twitter) τουλάχιστον ένας (καλύτερα μια εκ των παραγόντων εκείνου του ρεπορτάζ των New York Times) θέλησε να αποποιηθεί των  ευθυνών για εκείνο  το κακό  στημένο ρεπορτάζ της κατά τ άλλα έγκριτης ιστορικής Αμερικάνικης εφημερίδας.

όταν  όψιμα κάποιοι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (στην  Ουάσιγκτον) οι γνωστοί για τον άσκοπο θόρυβο τους και επί παντός επί στητού ανακάλυπταν το θέμα στις 15 Μαρτίου…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr