Home Greek News Μέχρι 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας – «Κατάσταση πολιορκίας» στην χώρα

Μέχρι 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας – «Κατάσταση πολιορκίας» στην χώρα

by _
0 comment 196 views

Μέχρι 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας – «Κατάσταση πολιορκίας» στην χώρα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> NEO BOMBA – «Έσβησε» τα πρόστιμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο δικηγόρος Μπαμπάνης! (video)


Όπως είχε ενημερώσει το pronews.gr, o N. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη χώρα μέχρι τις 27 Απριλίου.

Μετά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την ενημέρωση για τον κορονοϊό πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευση της κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου.  ​

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα θα επεκταθεί για τρεις εβδομάδες επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ταυτόχρονα πως το αποτέλεσμα της προσπάθειας κρίνεται μέρα με την ημέρα.

«Οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να ασκούνται, να κολυμπούν κλπ. Πρέπει πάντα να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά για την ανάγκη να ασκούνται», σχολίασε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε πως: «το αποτέλεσμα όμως αυτό σε ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα».

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν διεκπεραιώνονται αλλαγές διεύθυνσης κατοικίας με ηλεκτρονικό τρόπο σύμφωνα με απόφαση του ΓΓ της ΑΑΔΕ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις χειρόγραφες υποβληθείσες δηλώσεις στη ΔΟΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας  παρατείνεται για άλλες τρεις εβδομάδες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι από πλευρά νομομαθών πλέον εγείρονται ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας των απαγορεύσεων της κυκλοφορίας.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσίοδρας έκανε ενημέρωση για τα νέα κρούσματα.

Στα 60 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα 4 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμοξιολογίας κ. Σ. Τσιόδρας.

Συνολικά υπάρχουν 1673 κρούσματα με το 55% να είναι άνδρες.

92 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι με το 70% αυτών να έχει με υποκείμενο νόσημα, ενώ υπάρχουν 68 νεκροί με μέση ηλικλια 74 έτη

Σε λειτουργία η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το πρωί η τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306. «Ο κορονoϊός μάς έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μία καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά πρωτόγνωρα συναισθήματα», αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει:

«Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία προγράμματος βοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας μέσω τηλεφώνου».

Οι πολίτες, όταν νοιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή 10306, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:

Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 24ωρη λειτουργία.

Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα, από τις 8:00 έως τις 20:00.

Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών σε 24ωρη λειτουργία.

Παροχή ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού από τις 8:00 έως τις 20:00.

Παροχή κοινωνικής στήριξης από τις 8:00 έως τις 20:00.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας» και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, όπως παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο και πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/ygeia/865061_o-koronoios-stin-ellada-zontana-i-enimerosi-gia-ta-nea-kroysmata

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr