Home Greek News Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς – Πρόσθετα μέτρα σε πέντε Δήμους

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς – Πρόσθετα μέτρα σε πέντε Δήμους

by _
0 comment 165 views

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς – Πρόσθετα μέτρα σε πέντε Δήμους

Γεωργία Σαδανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!…


«Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού – Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας…

Στη λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα μετά από την εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, σε καραντίνα τίθεται από σήμερα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στον νομό Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ μέχρι την 14η Απρίλιου και την ίδια ώρα.

«Απαράδεκτη» εικόνα στα ΑΤΜ

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη σημερινή εικόνα έξω από τα καταστήματα των τραπεζών σήμερα το πρωί και περιέγραψε ως ρευστή ακόμη την κατάσταση και κρίσιμο μήνα τον Απρίλιο. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε την διακοπή κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας και το Σαββατοκύριακο από σήμερα και για 14 ημέρες, όπως και τη διακοπή των λαϊκών αγορών επί των οδών Αιακού και Χίου στο Δήμο Ιλίου λόγω μη τήρησης των κανόνων.

Επιπλέον, σειρά δρακόντειων μέτρων λαμβάνει η κυβέρνηση για 5 δήμους της χώρας, 3 στις δυτική Μακεδονία και 2 στη Θράκη, κρίνοντας ως «κρίσιμη» την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Για 14 ημέρες στους δήμους αυτούς, απαγορεύεται:

· Η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το άλλο πρωί

· Η χρήση των μετακινήσεων Β4, Β5, Β6 (δηλαδή μεταβίβαση για ανάγκη, εθελοντή, ατομική άσκηση, έξοδος κατοικίδιου)

· Η παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη γίνεται μόνο μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

· Η μετάβαση σε τελετή επιτρέπεται μόνο για κηδεία και μόνο για συγγενείς πρώτου βαθμού

· Η έξοδος για τα κατοικίδια έξω για 15 λεπτά και μόνο πέριξ οικίας.

· Για τα σούπερ μάρκετ η αναλογία διαμορφώνεται 1 πελάτης για 20 τμ και για τις λαϊκές αγορές οι πάγκοι να βρίκσοτναι σε απόσταση 10 μέτρων και στην ίδια πλευρά.

Παράλληλα, στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, που μεταφέρεται στην Σμίνθη, στο Νοσοκομείο Καστοριάς, ενώ 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα βρίσκονται στο δήμο Καστοριάς και Μύκης αντίστοιχα, για τη διακομιδή των ασθενών. Καλούμε κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν σπίτι» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, προτρέποντάς τους να προβούν σε προμήθειες πολλών ημερών.

Η κρισιμότητα των στιγμών αποτυπώνεται και από τους δραματικούς τόνους του υφυπουργού, ο οποίος προειδοποίησε ότι «σε αυτούς τους 5 δήμους εκπέμπουμε SOS για τις επόμενες 14 ημέρες. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος».

Συγκινητικές δωρεές

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σήμερα έγινε η 8. 340.000 μασκών από την Κίνα ως τμήμα από τις 13,5 εκατομμύρια μάσκες που αποτελούν δωρεά του ιδρύματος Ωνάση για τη θωράκιση συστήματος υγείας, όπως και την προσφορά 120 μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ύψους πάνω από 10 εκατομμυρίων ευρώ (335 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητοί αναπνευστήρες, 100 μόνιτορ, 120 κλίνες ΜΕΘ).

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι «διαφορετικό», καθώς η εορταστική επικοινωνία των πολιτών θα γίνει τηλεφωνικά και μακριά από ναούς και εκκλησίες.

Η εκπρόσωπος των τραπεζών

Έκκληση προς τους πολίτες να μην συνωστίζονται στις τράπεζες απηύθυνε η εκπρόσωπος της ΕΕΤ Χαρά Απαλαγάκη μετά τις σημερινές εικόνες με τις ουρές συνταξιούχων.

«Η σημερινή εικόνα δεν δικαιολογείται μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το τραπεζικό σύστημα. Τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Είναι σαφές ότι η εξυπηρέτησή μας θα πρέπει να γίνει με αυστηρή προσήλωση των μέτρων που έχουν ληφθεί. Χρειαζόμαστε μια πειθαρχημένη ελευθερία για να έχουμε μελλοντικά μια πλήρη ελευθερία. Έχουμε σύμμαχο την τεχνολογία. Καλέσαμε από τις 13 Μαρτίου τους πολίτες να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους από απόσταση χωρίς να πάνε στο κατάστημα. Οι πληρωμές που μπορούν να γίνουν ψηφιακά έγιναν με ουρές, αδικώντας αυτά τα εργαλεία που μας δίνει η τεχνολογία», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες, διαβεβαιώνουμε τους ανθρώπους που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία ότι θα είμαστε κοντά τους να τους εξυπηρετήσουμε».

https://www.protothema.gr/greece/article/990878/koronoios-live-oi-anakoinoseis-tou-nikou-hardalia-se-karadina-i-mesopotamia-kastorias-prostheta-metra-se-pede-dimous/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr