Home Greek News Ακούς Κοεμτζόγλου (Χρυσοχοΐδη);!: Κάθε χρόνο έχουμε μια “πανδημία” έλεγε πριν 6 μήνες ο Σωρήρης Τσιόρδας!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!!

Ακούς Κοεμτζόγλου (Χρυσοχοΐδη);!: Κάθε χρόνο έχουμε μια “πανδημία” έλεγε πριν 6 μήνες ο Σωρήρης Τσιόρδας!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!!

by _
0 comment 560 views

Κάθε χρόνο έχουμε μια “πανδημία” έλεγε πριν 6 μήνες ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ του Μπίντελμπεργκ και των μεγάλων συμφερόντων, που είναι πίσω από την…ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ «ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ», ο…ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ…!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Διαβάστε επίσης το άρθρο μας για να καταλάβετε πως αυτήν την ΑΠΑΤΗ του ψευτο-κορωναϊού την «τρέχουν»…ΠΑΝΤΟΥ!!! Αυτό κάνει και ο Μητσοτάκης διότι παίρνει…ΑΝΩΘΕΝ τις διαταγές του μαζί με τον Τσιόδρα!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!!
ΙΔΟΥ ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΑΚΤΩΡ των ελιτιστών πίσω από την απάτη του κορωναϊού στην Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας!!!
Ο Δρ Φάουτσι το ’17: Θα αντιμετωπίσουμε σίγουρα μια εκπληκτική έκρηξη λοιμωδών ασθενιών τα επόμενα χρόνια.
ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ: Προσπαθούσαν να στήσουν ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ στην Αγγλία λόγω «κορωνοϊού» & τους έπιασε στα πράσα ο κόσμος! 
Ακούστε τώρα το ακόλουθο κλιπ όπου ο Τσίοδρας το…2019 μιλούσε για…ΙΟΥΣ και…ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ λέγοντας τα εξής ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ: «Εχουμε κάθε χρόνια μια “πανδημία”». Και το…«ΠΑΝΔΗΜΙΑ» το έβαλε σε…ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ, δηλαδή…ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ!!! Και χαμογελάει….ΠΟΝΗΡΑ ΚΙΟΛΑΣ!!! Και μιλάμε επίσης για μια εποχή κατά την οποίαν ΚΑΝΕΙΣ δεν ανησυχούσε ούτε για «ιούς», «ΚΟΡΩΝΑΙΟΥΣ», ούτε για «πανδημίες»!!! ΚΙ ΟΜΩΣ, ήταν ο κ Τσιόδρας που μιλούσε…ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! Πως τα ξέρατε, ΤΟΤΕ, αυτά κ Τσιόδρα;;; ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ!!!… 
Δείτε τώρα το βίντεο!!!….

Σας παραθέτουμε τώρα ένα άρθρο που είχει δημοσιευθή στο…. CNN Greece στις 01 Οκτωβρίου 2019 που αποκαλύπτει, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, πως τα είχαν συζητήσει και..ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΤΕ όσον αφορά την ΑΠΑΤΗ του κορωναϊού για την…ΕΛΛΑΔΑ!!! Κι αυτό συμπίπτει ΠΛΗΡΩΣ με τις αποκαλύψεις μας για το γεγονός πως, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΗΝΑ (Οκτ. του 2019), έγινε και μια…ΆΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, στην Νέα Υόρκη, το συνέδριο “Event 201” του Ιστ. John Hopkins, του Ιδρύματος Μπίλ & Μελίντα Γκέιτς και του Παγκόσμιου Οικονομικου Φόρουμ, σε συνεργασία με τις…ΨΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, στη Νέα Υόρκη όπου τα είχε αποφασίσει…ΟΛΑ, σε ΜΑΚΡΟ-ΕΠΙΠΕΔΟ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, όσον αφορά την ΙΔΙΑ ΑΠΑΤΗ!!! Και την ίδια ώρα, διεξαγόταν ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ… Coronavirus (nCoV-2019, ΚΟΡΩΝΑΪΟ) που υποστηριζόταν από τα ΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ…!!!
Διαβάστε τα άρθρα μας με τίτλους ΒΟΜΒΑ: Tην ΑΠΑΤΗ του«κορωναϊου» την επενόησε ο ΠΟΥ, ο Μπιλ Γκέιτς, οι φαρμακευτικές εταιρείες και η…CIA…!!! & ΒΟΜΒΑ: Ο Κούλης είναι σε πλακάκια με τούς ίδιους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ-ελιτιστές που είχαν στήσει την ΑΠΑΤΗ του κορωναϊου τον Οκτ. πέρσι! για περισσότερα.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ…ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΣΥΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΕΛΙΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ…ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕΙ ΠΛΕΟΝ…ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ!!!

Εποχική γρίπη: Μια μικρή «πανδημία» κάθε χρόνο


Η εποχική γρίπη είναι ένα νόσημα απρόβλεπτο. Κάθε χρόνο στοιχίζει τη ζωή, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περίπου 290.000 έως 650.000 ανθρώπους. Τα συστήματα υγείας αλλά και οι πολίτες ατομικά πρέπει να είναι έτοιμοι, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Στην περίπτωση της γρίπης είναι ο εμβολιασμός.

Το μήνυμα της αναγκαιότητας του αντιγριπικού εμβολιασμού έστειλε και φέτος το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στο οποίο είναι διευθυντής ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης. Ο φετινός κύκλος διαλέξεων άνοιξε την Τετάρτη (25/09/2019), με θέμα τις σύγχρονες απειλές Δημόσιας Υγείας, την εποχική γρίπη, την εργαστηριακή της διάγνωση και τη θεραπευτική προσέγγιση. Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, η Πνευμονολόγος, αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Άννα Τζώρτζη και ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Γιώργος Σαρόγλου.

Την περίοδο 2018-2019 στην Ελλάδα είχαμε περισσότερους από 150 θανάτους από επιπλοκές λόγω γρίπης, ενώ αυξημένες ήταν οι ανάγκες νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τα περισσότερα θύματα παρά το γεγονός ότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν είχαν εμβολιαστεί. Η κυρία Τζώρτζη εξήγησε στο CNN Greece σε ποιες πληθυσμιακές ομάδες συστήνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση κύησης, λοχείας και θηλασμού. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, για δική τους προστασία όσο και των ασθενών τους.

Για την επάρκεια των διαθέσιμων εμβολίων διαβεβαίωσε ο κ. Τσιόδρας, μιλώντας στο CNN Greece. Στο βαθμό που κατανοείται ότι το μοναδικό προληπτικό μέτρο για τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός, θα αυξάνονται και τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης. Σε περίπτωση όμως που κάποιος νοσήσει, όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Σαρόγλου, σημαντική είναι έγκαιρη χορήγηση αντιικών.

Μάλιστα, για την περίοδο 2019-2020, προτείνεται η ευρύτερη χρήση αντιικών φαρμάκων με χορήγηση από τις πρώτες δύο ημέρες των συμπτωμάτων για τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Πανδημική γρίπη κάθε 30 χρόνια

Οι σύγχρονες απειλές για τη δημόσια υγεία κατατάσσονται σε κατηγορίες με βάση τις αιτίες τους, την εκτίμηση του κινδύνου και τη διαχείριση των συνεπειών τους. Ως προς τις αιτίες μπορούν να συνδέονται με φυσικές καταστροφές, με τεχνολογικές καταστάσεις, με απελευθέρωση υλικών και με επιδημίες. Η κλιματική αλλαγή, για παράδειγμα, επηρεάζει τη δραστηριότητα των κουνουπιών, εφόσον επιμηκύνει την κυκλοφορία τους, άρα παίζει ρόλο και στη διάδοση νοσημάτων όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, ανέφερε κατά την ομιλία του ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας.

Κάθε 30 περίπου χρόνια, όμως, έχουμε μια πανδημία γρίπης. Η διαφορά με την εποχική είναι ότι η πανδημική γρίπη παρουσιάζει παγκόσμια έξαρση από νεοεμφανιζόμενο ιό τύπου Α. Μολύνει περισσότερα άτομα, καθώς δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό, εξήγησε η κυρία Τζώρτζη στην ομιλία της. Αυξημένο κίνδυνο έχουν οι νεαροί ενήλικες, ενώ στην εποχική γρίπη πιο συχνά παρουσιάζουν επιπλοκές τα μικρά παιδιά, οι έγκυες, οι χρονίως πάσχοντες και οι ηλικίες άνω των 65. Το πανδημικό εμβόλιο δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, καθώς χρειάζεται περίπου 1,5 μήνα από το ξέσπασμα της πανδημίας για να παρασκευαστεί, ενώ σοβαρή είναι η καταπόνηση των συστημάτων υγείας. Στον 20ό αιώνα εμφανίστηκαν 4 πανδημίες γρίπης, με πιο γνωστή ίσως την «Ισπανική γρίπη» η οποία αποδεκάτισε το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού το 1918.

Η πανδημική γρίπη θα έρθει, δεν ξέρουμε όμως πότε, τόνισε ο κ. Σαρόγλου.

«Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι μια πανδημία γρίπης θα υπάρξει, συνήθως από ένα στέλεχος του ιού της γρίπης που μεταλλάσσεται» διευκρίνισε στο CNN Greece ο κ. Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, «περιμένουμε πιθανώς μία γρίπη πουλερικών η οποία γίνεται συνήθως πιο φιλική προς τον άνθρωπο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γι’ αυτό χρειάζεται απαραίτητα επιτήρηση των στελεχών γρίπης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές δεν είναι μικρό, όμως, ούτε για την εποχική γρίπη. Κάθε χρόνο στοιχίζει τη ζωή σε περίπου 290.000 έως 650.000 ανθρώπους, παγκοσμίως. «Άρα, έχουμε κάθε χρόνο μια “πανδημία”» επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας.

Πάντως, αισιόδοξος εμφανίζεται για την αντιμετώπιση των θεμάτων Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης. Βλέπει την ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίζει το θέμα των εμβολιασμών, όσο και γενικότερα τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας, με μεγαλύτερη ωριμότητα. «Προβλήματα δημόσιας υγείας τα οποία πολύ μας απασχολούν, έχουν αρχίσει να δρομολογούνται σε τροχιά ευρωπαϊκής επίλυσης» δηλώνει στο CNN Greece. «Είμαστε Ευρωπαίοι και πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε μέρα!»

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr