Έκαψαν τον καταυλισμό και απομάκρυναν τους μετανάστες από τις Καστανιές οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ


Έκαψαν τον καταυλισμό και απομάκρυναν τους μετανάστες από τις Καστανιές οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ

Άδειασε ξαφνικά τα ξημερώματα ο πρόχειρος καταυλισμός που είχαν στήσει στην τουρκική πλευρά των συνόρων στις Καστανιές, οι χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα.

Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή, όπως ακριβώς μετακίνησε τον όγκο αυτό των μεταναστών προς την Ελλάδα, με τον ίδιο τρόπο τους απομάκρυνε ξαφνικά προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιά και έκαψαν σκηνές και πρόχειρα καταλύματα που είχαν κατασκευαστεί από ξύλα και πλαστικά καλύμματα  όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ήδη, όπως έχει αποκαλύψει και με σχετικά βίντεο το astinomiko.gr, ομάδες μεταναστών κυρίως από Βορειοαφρικανικές χώρες, είχαν εγκαταλείψει την περιοχή και έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου προσπαθούν αεροπορικώς να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επεισόδια στο αεροδρόμιο με την τουρκική Αστυνομία.

Η απόφαση των τουρκικών αρχών να αποσύρουν το σύνολο των μεταναστών από τα σύνορα πιθανότατα να συνδέεται με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα, σε κάθε περίπτωση όμως Ελληνική Αστυνομία και Στρατός συνεχίζουν με την ίδια ένταση της περιπολίες και τα μέτρα φρούρησης της συνοριογραμμής.

Δείτε το βίντεο από τον εμπρησμό του καταυλισμού και την αποχώρηση των μεταναστών: