ΩΠΑ! Αγνοεί τον κορωνοϊο η Μέρκελ και πάει σούπερ μαρκετ για να πάρει κρασί


Πηγή: AP Photo

Αγνοεί τον κορωνοϊο η Μέρκελ και πάει σούπερ μαρκετ για να πάρει κρασί

Newsroom

Στο σούπερ μάρκετ όπου κάνει συνήθως τις αγορές της, στο κέντρο του Βερολίνου, βρέθηκε και χθες, Παρασκευή η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Όλο και πιο αυστηρά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αυστηροποιούνται και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών σε ολόκληρη την Γερμανία, ενώ οι δρόμοι είναι σήμερα άδειοι στις περισσότερες πόλεις. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, τα κρούσματα είναι 20.142, ενώ οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές του ιού ανέρχονται σε 70.

Αύριο το βράδυ, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει η καγκελάριος Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων αναμένεται να συζητηθούν ακόμη μεγαλύτεροι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών. Ήδη η Βαυαρία, το Ζάαρλαντ, η Ρηνανία-Παλατινάτο, το Αμβούργο, η Κάτω Σαξονία και η Έσση εφαρμόζουν σχεδόν γενική απαγόρευση για όλες τις εξόδους εκτός από τις απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η ομοσπονδία σκοπεύει, ειδικά για την κρίση του κορωνοϊού, να αφαιρέσει κάποιες από τις αρμοδιότητες των κυβερνήσεων των κρατιδίων, προκειμένου ο συντονισμός και η λήψη αποφάσεων στα θέματα δημόσιας υγείας να καταστούν ευκολότεροι και πιο γρήγοροι, υπερβαίνοντας την γραφειοκρατία.

Το σύστημα Υγείας πάντως, για το οποίο τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν εκτάκτως τρία δισεκατομμύρια ευρώ, δοκιμάζεται ήδη, ενώ, όπως προειδοποίησε σήμερα η Επιτροπή Εντατικολόγων της Γερμανικής Εταιρίας Αναισθησιολόγων, το επόμενο διάστημα, ειδικά ο τομέας της εντατικής θεραπείας, αναμένεται να φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων του. Ελλείψεις εκτιμάται ότι θα υπάρχουν και σε υλικά και σε φάρμακα, όπως η προποφόλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εταιρίας.

Στο μεταξύ, όπως έγινε σήμερα γνωστό, η Γερμανία υπολογίζει τα νέα χρέη που θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης, σε 156 δισεκατομμύρια ευρώ. Πηγές της κυβέρνησης διόρθωσαν πριν από λίγο το Πρακτορείο Reuters που είχε αρχικά κάνει λόγο για 350 δισεκατομμύρια, τα οποία πρόκειται να εγγραφούν συμπληρωματικά στον προϋπολογισμό. Το ποσό αυτό αφορά πιθανότατα και εγγυήσεις πιστώσεων, εξήγησαν οι ίδιες πηγές.

Σε ό,τι αφορά την στήριξη των πολιτών κατά την διάρκεια της κρίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι κατά το διάστημα από 1.4.2020 έως 30.9.2020 δεν επιτρέπεται να γίνουν εξώσεις ενοικιαστών, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως διευκρινίζεται, ότι οι ενοικιαστές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ενοικίου. Στο ίδιο πλαίσιο, οποιοδήποτε ιδιωτικό χρέος δεν μπορεί, για το ίδιο διάστημα, να προκαλέσει νομικές συνέπειες για τον οφειλέτη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο, εφόσον χρειαστεί, το χρονικό διάστημα θα επιμηκυνθεί.

Σε μια πρωτοβουλία προκειμένου να εμψυχώσουν τους συμπολίτες τους αυτή την δύσκολη περίοδο, μουσικοί σε όλη την Γερμανία καλούνται αύριο στις 18:00 (τοπική ώρα) να παίξουν από τα μπαλκόνια ή τα παράθυρά τους την «Ωδή στη Χαρά», από την 9η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, σε ποίηση του Φρίντριχ Σίλερ. Η παρτιτούρα με τις νότες μοιράζεται ήδη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή >> https://www.cnn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ…ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ….ΧΑΟΞ, ΑΠΑΤΗ…!!!….


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from greeknewsondemand

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
greeknewsondemand.com/2020/03/21/%cf...