Home Greek News ΑΠΑΤΗ Κορωνοϊού: Νέο πακέτο αυστηρών μέτρων επεξεργάζεται η κυβέρνηση – Ανοιχτό το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

ΑΠΑΤΗ Κορωνοϊού: Νέο πακέτο αυστηρών μέτρων επεξεργάζεται η κυβέρνηση – Ανοιχτό το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

by _
0 comment 144 views

ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ: Κορωνοϊός: Νέο πακέτο αυστηρών μέτρων επεξεργάζεται η κυβέρνηση – Ανοιχτό το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Προτού διαβάσετε το παρακάτω άρθρο του «ΠΡΩΤΟΘΕΜΑΤΟΣ», διαβάστε πρώτα αυτά που έχουμε βγάλει αποκλειστικά ΕΜΕΙΣ από το δικό μας σάιτ για να ξυπνήσετε πλήρως αυτήν την…ΑΠΑΤΗ που «τρέχει» κι ο…ΤΡΕΛΟ-ΚΟΥΛΗΣ στην Ελλάδα κατόπιν εντολής των δικών του αφεντάδων από τα μεγάλα…ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…!!!….

Το σενάριο της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας περιλαμβάνεται στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση, εφόσον αυτό χρειαστεί λόγω της μη συμμόρφωσης πολιτών με τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό – Οχήματα της ΕΛ.ΑΣ θα περιπολούν περιοχές στέλνοντας ηχητικό μήνυμα σε περιπτώσεις συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων….

Σε ένα σκηνικό αναβρασμού, με τη γειτονική Ιταλία να έρχεται αντιμέτωπη με την κορύφωση του δράματος και την εκτίναξη στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό,  η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει εντατικές προσπάθειες ώστε να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση. Εξετάζεται, δηλαδή, αυστηροποίηση των μέτρων, τη στιγμή που καταγράφονται συμπεριφορές μη συμμόρφωσης με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σε καθημερινή, πλέον, βάση διαμηνύεται από το Μαξίμου η αναγκαιότητα αποφυγής συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, ωστόσο έχουν καταγραφεί ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες ώρες πολυπληθείες συγκεντρώσεις από πλατείες μέχρι παραλίες.Τι θα σημάνει η απαγόρευση της κυκλοφορίας; 

Η ανευθυνότητα εντοπίζεται και στο θέμα των μετακινήσεων.

Θλιβερή – δεδομένης της κατάστασης – εικόνα παρατηρήθηκε το Σάββατο όταν δεκάδες πολίτες συνωστίστηκαν στις παραλίες, σε Άλιμο, Καβούρι, Βουλιαγμένη, Σχινιά, Βάρκιζα, εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές θερμοκρασίες.

Πέτσας: Εξετάζεται και η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας

Το σενάριο της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, λόγω της μη συμμόρφωσης πολιτών με τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. «Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, σχολιάζοντας την «έξοδο» των κατοίκων από τα μεγάλα αστικά κέντρα και την αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς, δήλωσε: «Δυστυχώς, είδαμε χθες ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές… Βιώνουμε μία κατάσταση έκτακτη και κάνουμε ξανά έκκληση σε όλους: Εφόσον επέλεξαν να φύγουν από την Αθήνα ή από τα αστικά κέντρα και να πάνε στα χωριά τους, να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, δεν πρέπει να διασπείρουν τον ιό ακόμη και σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν κρούσματα. Θα είναι κάτι καταστροφικό».

Προειδοποίησε πως δεν πρέπει «να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς. Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα».

«Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

«Για τα σπίτια ισχύει ο περιορισμός των 10 ατόμων»

Για τις συναθροίσεις σε σπίτια και όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό τόνισε: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι οποιουδήποτε συμπολίτη μας. Η συμμόρφωσή τους στα μέτρα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική ευθύνη. Θα έχουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους και αν υπάρξει κάποια παραβίαση θα επιβληθεί πρόστιμο. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί, γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Στο σπίτι μας ισχύει ο περιορισμός των 10 ατόμων».

Κληθείς να σχολιάσει ισχυρισμούς ότι κρύβονται κρούσματα είπε:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω ισχυρισμούς ότι κρύβονται κρούσματα. Τα κρούσματα καταγράφονται, επιβεβαιώνονται, έρχονται στον ΕΟΔΥ και ανακοινώνονται από τον κ. Τσιόδρα κάθε απόγευμα. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχουμε αδιαφανή τακτική. Ίσα- ίσα, πολλές χώρες θεωρούν την τακτική που εφαρμόζουμε ως βέλτιστη και πολλές άλλες μας ζητούν συμβουλές γι’ αυτό που κάνουμε. ‘Αρα, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αδιαφάνειας».

Χαρδαλιάς: Θα λάβουμε και νέα μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία

κκληση στον ελληνικό λαό απευθύνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να δούμε δύο εικόνες. Η μία με το κομβόι των στρατιωτικών που μεταφέρουν πτώματα στην Ιταλία και την άλλη με το κομβόι των ΙΧ στα διόδια των εθνικών οδών.

Υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών. «Τα δύσκολα είπε είναι μπροστά μας, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Γι αυτό χρειάζεται, προσοχή, υπευθυνότητα και τήρηση του μέτρου μένουμε σπίτι», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επανέλαβε ότι η πλειοψηφία συμμορφώνεται με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, ωστόσο κάποιοι ακόμα και σήμερα δείχνουν ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Δεν είναι μια εύκολη ιστορία υπάρχουν συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες και μπορεί να διασπείρουν τον ιό στις τοπικές κοινωνίες και να οδηγηθούμε σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας και σε θανάτους αγαπημένων ανθρώπων. Έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία, θα λάβουμε και άλλα όπου επιβάλλεται με μέγιστη υπευθυνότητα για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ας πάρουμε σωστές αποφάσεις. Το χρωστάμε στους δικούς μας», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η πολιτεία, τόνισε, είναι εδώ για να συνδράμει όπου χρειαστεί και η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται. Είπε χαρακτηριστικά ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και όλα είναι μπροστά μας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί, θα ληφθούν πιο αυστηρά.

 

https://www.protothema.gr/politics/article/987303/koronoios-neo-paketo-austiron-metron-proothei-i-kuvernisi-anoihto-to-senario-apagoreusis-tis-kukloforias/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr