Home Greek News Το Spiegel διαψεύδει την ελληνική κυβέρνηση: «Υπάρχει νεκρός στον Έβρο»

Το Spiegel διαψεύδει την ελληνική κυβέρνηση: «Υπάρχει νεκρός στον Έβρο»

by _
0 comment 107 views

Το Spiegel διαψεύδει την ελληνική κυβέρνηση: «Υπάρχει νεκρός στον Έβρο»


Το Spiegel διαψέυδει την ελληνική κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι «υπήρξε νεκρός στον Έβρο» την Καθαρά Δευτέρα και αφήνει υπόνοιες ότι πυροβολήθηκε από την ελληνική πλευρά.

Το δημοσίευμα αυτό αξίζει να σημειωθεί πως γράφεται λίγο πριν την συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με την Α.Μέρκελ.

Δηλαδή επιχειρείται να δοθεί μια «πίεση» στην ελληνική πλευρά για να είναι και αυτή πιο υποχωρητική όταν εκτονωθεί η κρίση.

Tα γερμανικά ΜΜΕ εκφράζουν εν πολλοίς την γερμανική πολιτική στάση έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας η οποία παραδοσιακά είναι φιλοτουρκική ειδικότερα όταν πρόκειται για το Spiegel το οποίο εκφράζει απολύτως τους κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου.

Είναι γνωστός και ο ρόλος του άλλωστε κατά την διάρκεια της ελληνικής κρίσης πως αποδομούσε «βολικά» την χώρα και τον λαό της για να δεχθεί την «δίκαια» τιμωρία για τα οικονομικά της «εγκλήματα».

Το Spiegel Online επαναφέρει το ερώτημα  για τον θάνατο «πρόσφυγα» στα ελληνοτουρκικά σύνορα την Καθαρά Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, πρόκειται για τον Μωχάμεντ Αλ Αράμπ, 22 ετών, από τη Συρία, ο οποίος, σύμφωνα με το SPIEGEL, “στην προσπάθειά του να διασχίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, το πρωί της Δευτέρας, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό. 

Δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για σφαίρα τουφεκιού ή πλαστική σφαίρα. Επίσης δεν είναι βέβαιο ποιος τον πυροβόλησε.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο SPIEGEL ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ. Και οι τουρκικές αρχές κατηγορούν την Ελλάδα για τον θάνατο του Αράμπ. Η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture με έδρα το Goldsmith College του Λονδίνου έχει αναλύσει βίντεο που γυρίστηκαν λίγο πριν και λίγο μετά το περιστατικό. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας πυροβολήθηκε στην περιοχή των συνόρων. 

Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ‘fake news’ τον ισχυρισμό ότι πυροβόλησαν αστυνομικοί ή στρατιώτες (στην ελληνική πλευρά). Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός”. 

Το αδιέξοδο του Ερντογάν

“Γιατί άνοιξε τα σύνορα ο Ερντογάν;” είναι ο τίτλος στην ανάλυση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Επιχειρώντας να εξηγήσει την τακτική της Άγκυρας, η εφημερίδα της Φρανκφούρτης εκτιμά ότι η απάντηση βρίσκεται στη Συρία:

“Ο Ερντογάν έστειλε τον τουρκικό στρατό στο Ιντλίμπ, σε έναν αδιέξοδο πόλεμο. Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της στο μέτωπο, παρά μόνο με συμβατικό πόλεμο, ο οποίος όμως θα προκαλούσε νέο κύμα φυγής, κάτι που η Τουρκία θέλει να αποτρέψει. Επιπλέον η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη (ή δεν είναι σε θέση) να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να ανακουφίσει τον άμαχο πληθυσμό στο Ιντλίμπ.

Να αφοπλίσει δηλαδή τις ομάδες των τζιχαντιστών και να τερματίσει τις επιθέσεις τους εναντίον συριακών και κυρίως ρωσικών στόχων, όπως η αεροπορική βάση Χμεϊμίμ. Σε πολιτικό επίπεδο η Τουρκία είναι πιο απομονωμένη από ποτέ.

Δεν παίρνει αυτό που ζητάει, ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Αμερική, ούτε από την Ευρώπη. Και στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει διατεθειμένη για μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα. Είναι και αυτός ένας λόγος που κατευθύνει τους μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα και όχι προς τη Βουλγαρία”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/855679_spiegel-diapseydei-tin-elliniki-kyvernisi-yparhei-nekros-ston-evro

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr