Home Greek News Ο Αμερικανός που φυλακίστηκε στην Τουρκία, δραπέτευσε κολυμπώντας στην Ελλάδα και η ιστορία του έγινε ταινία

Ο Αμερικανός που φυλακίστηκε στην Τουρκία, δραπέτευσε κολυμπώντας στην Ελλάδα και η ιστορία του έγινε ταινία

by _
0 comment 152 views

Ο Αμερικανός που φυλακίστηκε στην Τουρκία, δραπέτευσε κολυμπώντας στην Ελλάδα και η ιστορία του έγινε ταινία


Εξπρές του Μεσονυχτίου: Το 1970 ο Αμερικανός φοιτητής Μπίλι Χέιζ συνελήφθη από τις αρχές της Τουρκίας για λαθρεμπόριο. Είχε ξεκινήσει να εμπορεύεται μαριχουάνα από την άνοιξη του 1969. Αγόραζε χασίς σε χαμηλές τιμές από την Τουρκία και τα πουλούσε υψηλότερα στην Αμερική. Ήταν το τέταρτο ταξίδι του στην Κωνσταντινουπολη. Πάνω του βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και τον συνέλαβαν. Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές Σαγκμαλιτσάρ.

Εξπρές του Μεσονυχτίου: Απόδραση

Πενήντα τέσσερις ημέρες πριν αποφυλακιστεί, το Ανώτατο Δικαστήριο της Άγκυρας επανεξέτασε την υπόθεση του και μετέτρεψε την ποινή του σε τριάντα χρόνια. Πλέον, η μόνη του επιλογή ήταν η απόδραση. Μεταφέρθηκε μετά από δωροδοκία στη φυλακή του Βοσπόρου. Από εκεί κατάφερε να διαφύγει με βάρκα στην Τουρκία.

Στη συνέχεια άλλαξε την εξωτερική εμφάνισή του και κατευθύνθηκε στα Ελληνικά σύνορα. Εκεί, πιάστηκε από Έλληνες στρατιώτες. Μετά από τρεις εβδομάδες απελάθηκε στη Φρανκφούρτη και επέστρεψε στην Αμερική. Τότε, έγραψε και το βιβλίο του, με τίτλο, «Το εξπρές του Μεσονυχτίου».

«Εξπρές του Μεσονυκτίου: Η ταινία

Ο Όλιβερ Στόουν διάβασε την αυτοβιογραφία του και έπειτα από συνάντησή τους, έγραψε ένα κινηματογραφικό σενάριο. Τα σενάρια πραγματοποιήθηκαν στη Μάλτα. Η ταινία προβλήθηκε στην Τουρκία, το 1992.

Η ταινία περιείχε σκηνές βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που σόκαραν το κοινό. Ο Χέιζ βίωσε εξαθλίωση και βία στη φυλακή. Ποτέ δεν έκοψε γλώσσα φυλακισμένου, όπως στο σενάριο και φυσικά δεν σκότωσε κάποιον στη φυλακή.

Το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’70. Καλύτερη σκηνή αποτελεί εκείνη στο δικαστήριο, όταν ο Χέιζ απευθύνθηκε στους διοκαστές.

Στην πραγματικότητα, ο Χέιζ τους είχε πει, μετά την απόφαση του δικαστηρίου «Το μόνο που έχω να κάνω είναι να σας συγχωρήσω». Αντίθετα, στην ταινία ο ηθοποιός φώναζε «Είστε ένα έθνος από γουρούνια».

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr