Home Greek News Μετανάστες στον Έβρο: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, γράφει το Reuters

Μετανάστες στον Έβρο: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, γράφει το Reuters

by _
0 comment 98 views

Μετανάστες στον Έβρο: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, γράφει το Reuters

08/03/2020, 12:48


Μετανάστες στον Έβρο: Αγανάκτηση εκφράζουν οι πρόσφυγες από τη Συρία, που θεωρούν ότι η παρουσία οικονομικών μεταναστών στα σύνορα μειώνει τις πιθανότητες να βρουν άσυλο στην ΕΕ…

Αγανάκτηση εκφράζουν οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και βλέπουν να υπερτερούν γύρω τους αριθμητικά μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι προσπαθούν να μπουν μαζί τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, Σύροι που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή των συνόρων πιστεύουν ότι οι ελπίδες τους να βρουν άσυλο στην ΕΕ υπονομεύονται από χιλιάδες άλλους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από σχετικά ασφαλείς πατρίδες.

«Όντας πολύ λιγότεροι αριθμητικά από τους Αφγανούς και Πακιστανούς στα σύνορα, οι Σύροι που έχουν διαφύγει από τον παρατεταμένο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα τους λένε ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες στην ίδια περιοχή επωφελούνται από τις περιστάσεις για οικονομικούς λόγους, παριστάνοντας τους πρόσφυγες από τη Συρία», αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

«Θυμώνω όταν συναντάω ανθρώπους από το Μαρόκο το Πακιστάν και το Αφγανιστάν», λέει ο 20χρονος Γέχια Ράις από το Χαλέπι της Συρίας. «Αν στα σύνορα βρίσκονταν μόνο 2-3 χιλιάδες Σύροι, τότε ίσως η Ελλάδα να άνοιγε τα σύνορα. Ξέρουν ότι είμαστε αληθινοί πρόσφυγες», προσθέτει.

Ένας άλλος Σύρος, ο 16χρονος Λαμπίμπ Μόργκι, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, την Αλγερία και το Πακιστάν. Ακόμα και στο Αφγανιστάν η κατάσταση είναι καλύτερη από τη Συρία. Εμείς έπρεπε να φύγουμε επειδή η κυβέρνησή μας θα μας σκότωνε ή θα μας εκτόπιζε».

Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και η δήλωση ενός Μαροκινού, ο οποίου αναφέρει ότι οι ηγέτες στη χώρα του είναι τόσο διεφθαρμένοι που έπρεπε να μεταναστεύσει για να έχει ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. «Αν με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέρω να φτάσω στην Ευρώπη θα πω ότι είμαι από τη Συρία, αλλιώς θα με στείλουν πίσω», συμπληρώνει ο Μαροκινός, με τους συμπατριώτες του να νεύουν καταφατικά, δείχνονταν τη συμφωνία τους.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr