Home Greek News MKO ‘τσίμπησε’ 3,815,000 για “φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων”! Υποχρέωση για παραστατικά μόνο για 16,000…

MKO ‘τσίμπησε’ 3,815,000 για “φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων”! Υποχρέωση για παραστατικά μόνο για 16,000…

by _
0 comment 158 views

MKO ‘τσίμπησε’ 3,815,000 για “φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων”! Υποχρέωση για παραστατικά μόνο για 16,000…

Η «αδιαφανής» διαχείριση ήταν ανέκαθεν δομικό στοιχείο της λειτουργίας των ΜΚΟ, ιδιαίτερα σ΄ αυτή τη χώρα στη λογική, υποτίθεται, μιας «κοινωνίας των πολιτών». Αντίθετα,  πρόκειται πιο πολύ για μια «κοινωνία των ημετέρων».

Δεν είναι και δεν ήταν ποτέ «μη κυβερνητικές» οργανώσεις, αλλά χρηματοδοτούνταν πάντα από το κράτος και από κοινοτικά προγράμματα – ήταν, δηλαδή, κρατικοδίαιτες, με «κατ΄ εξαίρεσιν» την ενίσχυσή τους από κάποιες «δωρεές».
Το πρόβλημα της διαφάνειας των ΜΚΟ το ζήσαμε με τις ΜΚΟ ψυχικής υγείας, για τις οποίες είχαν αποκαλυφθεί και δημοσιευτεί πολλά από διάφορους ελέγχους και παρά τις λάβρες δηλώσεις των εκάστοτε αρμόδιων  υπουργών, δεν υπήρξε ποτέ περαιτέρω έρευνα σε βάθος και η όποια κύρωση. 

Πριν χρόνια, το χρήμα «έπεφτε» στη πολύπαθη «ψυχιατρική μεταρρύθμιση». Σήμερα «πέφτει» στην διαχείριση του «προσφυγικού» με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, που σαν τα κοράκια έχουν μαζευτεί από παντού για ν΄ αρμέξουν τα πλουσιοπάροχα διατιθέμενα κονδύλια – και μάλιστα, όπως έχει δηλωθεί, απευθείας από την ΕΕ, χωρίς ούτε καν την τυπική κρατική διαμεσολάβηση.

Θα σας παραθέσουμε έγγραφα που δείχνουν πως η ΜΚΟ Ηλιαχτίδα έλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 3,815,000 για ‘φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων’ και από τα οποία είχαν υποχρέωση να προσκομίσουν έγγραφα μόνο για 16,000 ευρώ.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως στη συνέχεια (πάλι τα έγγραφα) το ποσό άλλαξε κι έγινε 7,200,000 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί πως υπεύθυνη της Ηλιαχτίδας είναι η Βασιλική Ανδρεαδέλλη, μέλος της Ν.Ε. του Συριζα, για την οποία υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και μη πληρωμή εργαζομένων.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το “SolidarityNow” (Σόρος Τζόρτζ) υποστηρίζει τη ΜΚΟ “Ηλιακτίδα” με δωρεές.

(πηγή)

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr