Home Greek News Απόλυτο πολιτικό πουλητάρι ο Τσίπρας άδειασε και τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ. Τάχθηκε ακόμη και υπέρ του κλεισίματος των συνόρωντάχθηκε ακόμη και υπέρ του κλεισίματος των συνόρων

Απόλυτο πολιτικό πουλητάρι ο Τσίπρας άδειασε και τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ. Τάχθηκε ακόμη και υπέρ του κλεισίματος των συνόρωντάχθηκε ακόμη και υπέρ του κλεισίματος των συνόρων

by _
0 comment 189 views

Γιάννης Κουρτάκης

Απόλυτο πολιτικό πουλητάρι ο Τσίπρας άδειασε και τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ

Σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο ο τέως πρωθυπουργός κατάντησε χειροκροτητής του Μητσοτάκη…

Η επανεμφάνιση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά από αρκετές μέρες αποκριάτικων διακοπών, κατά κοινή παραδοχή δεν στέφθηκε από επιτυχία. Απεναντίας τα όσα υποστήριξε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ήρθαν να επιβεβαιώσουν το στρατηγικό αδιέξοδο στον οποίο έχει περιέλθει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε ρόλο βουλευτή -και μάλιστα δεξιάς κατεύθυνσης- αυτό που μας είπε ήταν ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούν την πλέον ενδεδειγμένη πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας στην προσπάθεια του να μαζέψει τα ασημάδευτα τάχθηκε ακόμη και υπέρ του κλεισίματος των συνόρων, ακολουθώντας εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική από εκείνη που έχει «χαράξει» ο σκληρός πυρήνας των στελεχών του. Έχοντας κάνει επάγγελμα την κωλοτούμπα και μπροστά στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος δεν δίστασε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τόσο τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τις απόψεις που διατυπώνουν στελέχη όπως ο κ. Κυριτσης και άλλοι Συριζαίοι.

Προφανώς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει (και) την εθνική κρίση, ως ακόμη μια ευκαιρία για την επιχειρούμενη (ανεπιτυχώς μέχρι στιγμης) στροφή προς το κέντρο. Μάλιστα η χθεσινή απόφαση του κ. Τσίπρα να υιοθετήσει στον πυρήνα της την στρατηγική Μητσοτάκη, εκτός από πολιτικό ουραγό της κυβέρνησης, τον θέτει και σε σοβαρό εσωκομματικό κίνδυνο.

Γιατί πλέον τόσο η νεολαία, όσο και τα (πολλά) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται αδειασμένα από την νέα πολιτική στροφή που επιχείρησε ο κ. Τσιπρας, στην προσπάθεια του, να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο.

«Πρόκειται για κωλοτουμπα αντίστοιχη μ αυτή του μνημονίου» επισημαίνουν με νόημα πρόσωπα που γνωρίζουν πως αντιδρά το κομματικό DNA της Αριστεράς.

Και έχουν απόλυτο δίκιο, αφού η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δυσκολεύεται να αποδεχθεί θέσεις σαν αυτή που διατύπωσε χθες το βράδυ ο κ. Τσιπρας περί κλειστών συνόρων κ.α. «Μετά τον Καμμένο γίναμε ουρά του Αδωνη και του Πλεύρη…» αναφέρει χαρακτηριστικά έμπειρο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα (αμήχανα) υποστήριξε στην συνέντευξη του, ο τέως πρωθυπουργός.

Τακτική Μητσοτακη

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω εκείνο που προκύπτει τόσο από τα λόγια, όσο και από την «γλώσσα του σώματος», είναι ότι ο κ. Τσιπρας, έχει περιέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο, δείχνοντας εμφανή αδυναμία να εξέλθει αυτού. Η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, και την συγκρότηση ενός σκληρού ευρωπαϊκού μετώπου, απέναντι στα παρανοϊκά σχέδια του Ερτογκαν, εκ των πραγμάτων επιτείνει, ακόμη περισσότερο το αδιέξοδη του τέως πρωθυπουργού.

Πάντως η χθεσινή κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα, σχετίζεται και με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τεράστια αποδοχή στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Και επειδή ο κ. Τσιπρας αντιλαμβάνεται πόσο κοντά βρίσκεται στην πολιτική περιθωριοποίηση, αποφάσισε να εμφανιστεί (μετά από μέρες απουσίας) και να το παίξει συναινετικός.

Ωστόσο το βασικότερο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι η ανισορροπία των απόψεων που καταγράφονται σε εσωκομματικό επίπεδο. Με απλά λόγια ο πανικόβλητος κ. Τσιπρας, οφείλει να εξηγήσει στο ακροατήριο του, που ήταν εθισμένο σε μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τι τον οδήγησε να μεταβάλει την στάση του, προς το συντηρητικότερο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει να πείσει τους «σκληρούς» του ΣΥΡΙΖΑ, για την ωφελιμότητα της νέας του κωλοτούμπας.

Αξίζει.: Πλέον είναι εμφανή τα κιλά που έχει προσθέσει ο κ. Τσίπρας μετά την πτώση της κυβέρνησής του, όπως και η αδυναμία άρθρωσης μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης.

Ενδιαφέρει.: Μετά τον Αλαβάνο, τον Κωνσταντόπουλο, το Λαφαζάνη, τον Βαρουφάκη, τη Ζωή, ο Τσίπρας «ξεφορτώνει» από τις πολιτικές του αποσκευές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας όσους τον αποκαλούν: «απόλυτο πολιτικό πουλητάρι..»

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr