Άνοιγμα Άσαντ σε Ερντογάν: Συρία – Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα


Άνοιγμα Άσαντ σε Ερντογάν: Συρία – Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα

Οι διαφωνίες που έχουν αυτή τη στιγμή η Συρία και η Τουρκία δεν έχουν λογική, καθώς οι δύο αυτές χώρες ιστορικά συνδέονται μεταξύ τους, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ …

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020 – 16:39


Οι διαφωνίες που έχουν αυτή τη στιγμή η Συρία και η Τουρκία δεν έχουν λογική, καθώς οι δύο αυτές χώρες ιστορικά συνδέονται μεταξύ τους, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24» πριν την συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντίμιρ Πούτιν στην Μόσχας την Πέμπτη.

«Η Συρία και η Τουρκία έχουν ζωτικά κοινά συμφέροντα, Στην Τουρκία ζουν πολλοί Τούρκοι συριακής καταγωγής, ενώ στην Συρία πολλοί Σύροι τουρκικής καταγωγής. Αυτό συνιστά μια αμοιβαία διείσδυση πολιτισμών που έχει ιστορικές ρίζες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λογικό να υπάρχουν μεταξύ μας σοβαρές διαφωνίες» δήλωσε ο Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Άσαντ, στην Συρία αναφέρονται στους Τούρκους ως αδελφό λαό. «Και ρωτάω τον τουρκικό λαό, ποιο πρόβλημα έχετε με την Συρία; Τι είδους πρόβλημα είναι αυτό, για το οποίο πρέπει να πεθαίνουν Τούρκοι πολίτες; Ποια εχθρική ενέργεια, μικρή ή μεγάλη διέπραξε η Συρία κατά της Τουρκίας και κατά την διάρκεια του πολέμου ή πριν από τον πόλεμο; Δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συρίας.


Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/anoigma-asant-se-erntogan-syria-tourkia-exoun-koina-symferonta
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram