Συρία: 200 είναι οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία


Συρία: 200 είναι οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες


Ο eretikos.gr  σας είχε ενημερώσει ότι ήταν 100 οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ της Συρίας. Το καθεστώς του Ερντογάν τους περιόριζε, για τους γνωστούς προπαγανδιστικούς λόγους, σε 33. Η αντιπολίτευση ανεβάζει τον αριθμό σε διακόσιους, πράγμα που σημαίνει ότι ο τουρκικός στρατός δέχθηκε ένα πάρα πολύ ισχυρό πλήγμα.

Πιο συγκεκριμένα «οι πλατφόρμες της αντιπολίτευσης της Τουρκίας ανέφεραν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ότι ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ της Συρίας  στις 27 Φεβρουαρίου, όπως καταγράφηκε,  ήταν 200, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ήταν 70 με 80.»

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «αντίθετα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων στις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη από τον Συριακό Αραβικό Στρατό είναι μόλις 33, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 30.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι σκοτώθηκαν 2.000 Σύροι στρατιώτες ως εκδίκηση και ότι καταστράφηκαν 49 άρματα μάχης, 17 τεθωρακισμένα οχήματα και 300 άλλα οχήματα. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του δεν θα αποσυρθούν από τη χώρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι οι θάνατοι στις τάξεις των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μόνο 48, συμπεριλαμβανομένων 11 αξιωματικών, εκτός από μέλη και ηγέτες της Χεζμπολάχ. Το Παρατηρητήριο εκτιμά τον αριθμό των οχημάτων που καταστράφηκαν σε 13.

Πηγή >> https://eretikos.gr/syria-200-einai-oi-nekroi-toyrkoi-stratiotes/295456


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from eretikos

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
eretikos.gr/syria-200-eina...