Home Greek News «Τύμπανα πολέμου» στα σύνορα: Τηλεφωνήματα σε απόστρατους να βρίσκονται σε ετοιμότητα! (vids)

«Τύμπανα πολέμου» στα σύνορα: Τηλεφωνήματα σε απόστρατους να βρίσκονται σε ετοιμότητα! (vids)

by _
0 comment 207 views

«Τύμπανα πολέμου» στα σύνορα: Τηλεφωνήματα σε απόστρατους να βρίσκονται σε ετοιμότητα! (vids)


Κρίσιμες είναι οι ώρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς η κατάσταση κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι και τα τύμπανα πολέμου έχουν αρχίσει να… κουρδίζονται, κι ας ελπίσουμε να μην ηχήσουν.

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Αποκλειστικές πληροφορίες του PIPERATA.GR, πάντως, αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει τηλεφωνήματα σε απόστρατους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, κι αυτό μόνο καλό σημάδι δεν είναι, αφού η Τουρκία έχει δημιουργήσει πολιορκητικό κριό στα σύνορα, στήνοντας έτσι σκηνικό «θερμού επεισοδίου».

Άκρως ενδεικτικό του πόσου κρίσιμη είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι το παρακάτω βίντεο -ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται επαναλαμβανόμενοι πυροβολισμοί από ελληνικής πλευράς, λίγο πριν βραδιάσει το Σάββατο (29/2), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν ξανά, λίγο μετά μεσάνυχτα, ξημερώνοντας Κυριακή (1/3).

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το χωριό Καστανιές φερόταν σε ετοιμότητα για να εκκενωθεί τουλάχιστον από γυναικόπαιδα, αλλά και από τις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές (προερχόμενες από συνοριοφύλακες και στρατιωτικά sites)  κάποιες μετακινήσεις ήδη γίνονται, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για πιθανή διάρρηξη της ελληνικής άμυνας από τους συγκεντρωμένους «μπαχαλάκηδες – μετανάστες» του Ερντογάν, που εφοδιάζονται με εκρηκτικά υλικά, η δύναμη των οποίων όλο και μεγαλώνει, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι πολύ πιθανό μέσα στη διάρκεια της νύχτας να πραγματοποιήσουν ισχυρή επίθεση.

Η διάψευση περί εκκένωσης…

Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι επισήμως -τουλάχιστον- τα σενάρια περί εκκένωσης του οικισμού, δεν υφίστανται, καθώς ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, προέβη σε διάψευση.

«Διαψεύδω όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχει καμία εκκένωση, το ηθικό είναι ακμαιότατο», επισήμανε χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερο νόημα.

Εν τούτοις, επιβεβαίωσε τα PIPERATA.GR, ως προς κάποιες μετακινήσεις: «Το μοναδικό γεγονός που πραγματικά συνέβη, η μοναδική μετακίνηση που έγινε είναι ότι τα παιδιά δυο ηλικιωμένων θέλησαν και μετέφεραν τους γονείς τους στην Ορεστιάδα από τις Καστανιές».

Διάχυτος φόβος…

Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν και αυτές ενισχυθεί, αλλά οι φόβοι είναι διάχυτοι, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται παλέτες για να χρησιμοποιηθούν αυτοσχέδιες πλατφόρμες γεφύρωσης και μοιράζονται αντιασφυξιογόνες μάσκες στους μετανάστες που βρίσκονται πίσω από το συρματόπλεγμα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ηλικίας ηλικίας 20-35 ετών.

Το ζήτημα είναι ότι ο αντικειμενικός τους στόχος δεν είναι μόνο να μπουν στην Ελλάδα…

Στην πραγματικότητα, πάντως, στις Καστανιές ο φόβος των κατοίκων είναι τέτοιος που ορισμένες οικογένειες επιλέγουν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους να τους μετακινούν σε άλλες πόλεις και χωριά του νομού Έβρου, κι αν η κατάσταση πάρει χειρότερη τροπή, τότε δεν αποκλείεται τελικά να έχουμε και μαζικές μετακινήσεις!

Ο Μητροπολίτης Διδυμότειχου – Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνός, αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πριν από λίγη ώρα (αργά βράδυ Σαββάτου 29/2) προχώρησε σε μια δραματική δήλωση:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ελληνική συνοριοφυλακή δίνουν την μάχη τους. Ένας ακήρυχτος πόλεμος με όπλο παράνομους μετανάστες, Προσευχόμεθα για όλους εκείνους που δεν είναι λίγοι, που δίνουν τη μάχη υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Η τοπική κοινωνία σύσσωμη συμπαρίσταται  σε όσους υπερασπίζονται τα σύνορα μας».

Στο αποκαλυπτικά βίντεο που ακολουθούν από τα PIPERATA.GR (δικά αλλά και άλλων φορέων), είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται περί μεθόδευσης επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr