Home Greek News Έβρος – Ακραία πρόκληση Τουρκίας: Στέλνει στρατιωτικά οχήματα για να συνοδεύσουν τους μετανάστες

Έβρος – Ακραία πρόκληση Τουρκίας: Στέλνει στρατιωτικά οχήματα για να συνοδεύσουν τους μετανάστες

by _
0 comment 144 views

0


Έβρος – Ακραία πρόκληση Τουρκίας: Στέλνει στρατιωτικά οχήματα για να συνοδεύσουν τους μετανάστες

Μάκης Πολλάτος

Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν στον Έβρο – Συνεχίζονται οι απειλές από την Άγκυρα – Νωρίτερα, μια ομάδα μεταναστών προσπάθησε να κόψει τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανεών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος – Έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης…

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου, με τα επεισόδια να μαίνονται και χιλιάδες μετανάστες να βρίσκονται στο σημείο.  Η Τουρκία όχι  μόνο δεν τηρεί την κοινή δήλωση με την ΕΕ, αλλά στέλνει – όπως άλλωστε είχε απειλήσει – και μετανάστες στη χώρα μας βοηθώντας τους, μάλιστα, στις μετακινήσεις.

Λίγες ώρες αφότου Σύρος πρόσφυγας αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παρέχει λεωφορεία, δωρεάν δηλαδή μετακίνηση, για τους μετανάστες, τουρκικά στρατιωτικά οχήματα – όπως φαίνεται σε βίντεο – συνοδεύουν στη συνοριογραμμή λεωφορεία με μετανάστες.

Το απόγευμα του Σαββάτου η έκρυθμη κατάσταση συνεχίστηκε.

Στις 17.30 μια ομάδα μεταναστών προσπάθησε να κόψει τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανεών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, όπως θα δείτε στο βίντεο, έπεσαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος

Αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr