ΕΚΤΑΚΤΟ: Μετά την σφαγή τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Μετά την σφαγή τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ


Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πλήττουν με μαχητικά και πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του συριακού Στρατού, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν πάνω από 30  απώλειες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, η Άγκυρα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκε με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί στόχοι στην περιοχή δέχονται πυρά από την τουρκική Αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα χερσαία στοιχεία».

Αν όντως βομβαρδίζουν με μαχητικά, αυτό σημαίνει ότι έχουν σπάσει τη no-fly-zone που έχει επιβάλλει η ρωσική Αεροπορία. Δεν αποκλείεται να βομβαρδίζει με drone.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περιοχή πάντως, είναι εντός της ακτίνας δράσης των S-400, ενώ ελέγχεται από ρωσικά μαχητικά Su-35 από την βάση της Χμέιμιμ.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from pronews

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.pronews.gr/amyna-asfaleia...