Home Greek News Στρατιωτικοί προς κατοίκους Λέσβου-Χίου: “Είμαστε δίπλα σας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες σας”

Στρατιωτικοί προς κατοίκους Λέσβου-Χίου: “Είμαστε δίπλα σας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες σας”

by _
0 comment 212 views

Στρατιωτικοί προς κατοίκους Λέσβου-Χίου: “Είμαστε δίπλα σας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες σας”


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών εκφράζουν την απόλυτη συμπαράσταση τους στις κινητοποιήσεις τους και επισημαίνουν ότι οι στρατιωτικοί έχουν “ζητήσει την άμεση απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του έμψυχου δυναμικού της, των Ελλήνων στρατιωτικών, από οποιαδήποτε ενέργεια και εμπλοκή τους με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθόσον τούτη εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας”.

Στην ίδια επιστολή η ΠΟΕΣ θέτει το ερώτημα “ποια πολιτική έφτασε την κατάσταση στο απροχώρητο; Ποια πολιτική, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θρέφουν το μίσος Έλληνα εναντίον Έλληνα και οπλίζουν το χέρι τους για αλληλοσπαραγμό; Ποια πολιτική, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που ωθούν Έλληνες πολίτες να στρέφονται φραστικά ή και με όποιο άλλο τρόπο, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, εναντίον Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι εξακολουθούν μέσα από δραματικές περικοπές να σταθούν περήφανα και να υπερασπίσουν την Εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της Χώρας;”

Αξιότιμοι κύριοι.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα που εξελίσσονται στις περιοχές σας και τη δυναμική που αναπτύσσετε, προκειμένου να υπερασπίσετε τα συμφέροντά σας.

Συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών σας, συμφέροντα όλης της Ελλάδος, μπροστά σε αυτό που προφανώς διαβλέπετε ότι έρχεται.

Με την παρούσα επιστολή μας, παρακαλούμε όπως μεταφέρετε σε όλες και όλους τις/τους κατοίκους των περιοχών σας ότι η Ομοσπονδία μας, εκφράζουσα τα συμφέροντα εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών, βρίσκεται στο πλευρό σας και νοερά συμπαρίσταται στον αγώνα σας, τον οποίο θαυμάζουμε και συγχαίρουμε, αφουγκραζόμενοι τις εύλογες αγωνίες σας για το αύριο.

Ως Ομοσπονδία, έχουμε πολλάκις ζητήσει την άμεση απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του έμψυχου δυναμικού της, των Ελλήνων στρατιωτικών, από οποιαδήποτε ενέργεια και εμπλοκή τους με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθόσον τούτη εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, ανεξαρτήτου βαθμού, ως δημόσιοι λειτουργοί, εκτελούν εντολές. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Καλούμε όμως, όλες και όλους τις/τους κατοίκους των περιοχών σας και ιδίως εσάς τους ίδιους, ως τοπικούς ηγέτες, όλοι μαζί να αναρωτηθούμε, ποιος ή ποιοι είναι πίσω από όλη αυτή την κατάσταση. Ποια πολιτική έφτασε την κατάσταση στο απροχώρητο; Ποια πολιτική, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θρέφουν το μίσος Έλληνα εναντίον Έλληνα και οπλίζουν το χέρι τους για αλληλοσπαραγμό; Ποια πολιτική, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που ωθούν Έλληνες πολίτες να στρέφονται φραστικά ή και με όποιο άλλο τρόπο, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, εναντίον Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι εξακολουθούν μέσα από δραματικές περικοπές να σταθούν περήφανα και να υπερασπίσουν την Εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της Χώρας;

Πηγή >> https://www.militaire.gr/stratiotikoi-pros-katoikoys-lesvoy-chioy-quot-eimaste-dipla-sas-afoygkrazomaste-tis-agonies-sas-quot/?

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr