Home Greek News Έρχεται νέο κύμα χιλιάδων αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα! – Τι ζήτησαν οι δήμαρχοι των νησιών από τον Μητσοτάκη

Έρχεται νέο κύμα χιλιάδων αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα! – Τι ζήτησαν οι δήμαρχοι των νησιών από τον Μητσοτάκη

by _
0 comment 128 views

Έρχεται νέο κύμα χιλιάδων αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα! – Τι ζήτησαν οι δήμαρχοι των νησιών από τον Μητσοτάκη


Με δεσμεύσεις για «αποσυμφόρηση» των νησιών και συμφόρηση της ενδοχώρας;. έφυγαν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Αυτό  θα έχει ως συνέπεια να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες μαζικές μετακινήσεις αλλοδαπών από τα νησιά στην περίφημη ενδοχώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ο αριθμός δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αλλά εκτιμάται ότι αυτός θα κλιμακωθεί, σταδιακά, ενδεχομένως να φτάσει και τις 5.000.

Αυτό σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη για 20.000 νέες «θέσεις» αλλοδαπών στην ενδοχώρα, αναμένεται να δημιουργήσει  νέο σκηνικό ασφυξίας στις περιοχές που ήδη επιβαρύνονται με καταυλισμούς αλλοδαπών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι δήμαρχοι και οι αντιπεριφερειάρχες των νησιών από την πλευρά τους θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις για το κλεισιμο των σημερινών «δομών» και την αντικατάσταση τους από κλειστά κέντρα.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε «σε εποικοδομητικό κλίμα» και τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης “χαιρετίζουν” την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών, μόνο που αυτό παραμένει κενή απόφαση  χωρίς να έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τονίστηκε  ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης, διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα  περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/852319_erhetai-neo-kyma-hiliadon-allodapon-ap-ta-nisia-stin

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr