Home Greek News Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

by _
0 comment 122 views

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Μαίρη Μπιμπή

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο και επέστρεψε οδικώς – Νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» – Λαμβάνει αντιιική αγωγή – Σε απομόνωση οι συγγενείς της – Έκτακτη σύσκεψη με τον Κικίλια στη Θεσσαλονίκη….

Στη Θεσσαλονίκηεντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊούστην Ελλάδα.

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα ήταν στο Μιλάνο και επέστρεψε οδικώς, ενώ εμφανίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μαζί με μία άλλη γυναίκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος.

Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πήγαν σήμερα άλλα τρία άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία. Εξετάστηκαν από την αρμόδια ιατρική επιτροπή, καθώς και Ιταλούς ιατρούς που βρίσκονται στη χώρα μας. Τελικά οι δύο αποχώρησαν, ενώ ο τρίτος έχει μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί.  Οι συγγενείς των ασθενών στο ΑΧΕΠΑ πήραν οδηγίες να περιορίσουν τις επισκέψεις και να φορούν μάσκες όσο κινούνται στους χώρους του νοσοκομείου.

Αρνητικά τα δείγματα των ασθενών στο «Αττικόν» και στο «Λαϊκό»

Αρνητικό ήταν αντίθετα το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊούστο νοσοκομείο «Αττικόν».

Προκειται για τον 57χρονο άνδρα απο τον Πειραιά που εισηχθη την Τρίτη με συμπτώματα λοίμωξης απο κορωνοϊό, με επικρατέστερο τον πυρετό.

Ο άνδρας είχε επιστρεψει από ταξίδι στην Ιταλία, επισκεπτόμενος εμπορική έκθεση στο Μιλάνο, και μετά από σύντομη παραμονή στο σπίτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικό υλικο που απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο 57χρονος νοσηλεύεται ήδη σε θάλαμο αρνητικης πίεσης με καλή κλινική εικόνα και του χορηγείται ήδη η ενδεδειγμενη αγωγή ενώ οι οικείοι του είχαν τεθεί προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εν τω μεταξύ στο «Λαικό» νοσοκομείο έχει εισαχθεί ένα ακόμα «υπόπτο κρούσμα» και  το ληφθέν γενετικό υλικό ελέγχθηκε από το Ινστιτούτο Παστέρ. Ο ασθενής δεν νοσεί από κορωνοϊό.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr