Home Greek News Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια τη Δευτέρα – Θα παρουσιάσουν σχέδιο προστασίας

Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια τη Δευτέρα – Θα παρουσιάσουν σχέδιο προστασίας

by _
0 comment 104 views

Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια τη Δευτέρα – Θα παρουσιάσουν σχέδιο προστασίας

23/02/2020, 22:56


Ο Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό τις προτεινόμενες λύσεις για την καλύτερη προστασία της χώρας – Τι αποφασίστηκε κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, που διήρκησε πλέον των τριών ωρών…

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22.30 η τρίωρη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον νέο κορωνοϊό,που έχει ήδη στοιχίζει τη ζωή σε 2.361 άτομα, παγκοσμίως.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συζητήθηκε με τους εκπροσώπους των συναρμόδιων φορέων (ΕΟΦ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ) η αναγκαιότητα ή όχι της ενίσχυσης των μέτρων θωράσκισης της χώρας έναντι του κορωνοϊού.

Ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα του παρουσιάσει τις προτεινόμενες λύσεις για την καλύτερη προστασία της χώρας, δεδομένης της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γετιονική Ιταλία όπου ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 3 άτομα και έχουν καταγραφεί 150 κρούσματα.

Λεπτομέρειες για το ελληνικό σχέδιο κατά του κορωνοϊού θα γίνουν γνωστές αύριο Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην έκτακτη σύσκεψη

Κατά την ευρεία σύσκεψη, αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα. Το βάρος θα δοθεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι μετέχοντες συζήτησαν και το θέμα των μαθητών δέκα σχολείων που βρίσκονται σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία. Όπως είπαν οι επιστήμονες, δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr