Home Greek News ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; – Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ακυρώνεται;Η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται;…

ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; – Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ακυρώνεται;Η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται;…

by _
0 comment 67 views

ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; – Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ακυρώνεται;Η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται;…


Η Τουρκία ετοιμάζεται να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ και να κάνει τη συμφωνία (μνημόνιο) με τη Λιβύη, οριστική πραγματικότητα.

Σε απλά ελληνικά να οριστικοποιήσει ένα μνημόνιο που περιορίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Πολλοί σίγουρα έχουν αναρωτηθεί εάν ακυρώνεται. Θα θυμίσουμε ότι η ίδια συζήτηση γινόταν (και γίνεται) και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ας εξετάσουμε τι μπορεί και τι δε μπορεί να γίνει κατά περίπτωση. Aς δούμε πως αναλύει το θέμα το έγκυρο de-factoΣυμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Η Τουρκία και η Λιβύη ισχυρίζονται ότι δημιουργούν ΑΟΖ. Αυτή εκτείνεται στον χώρο που κανονικά θα ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ όταν αυτή ανακηρυχθεί. Εάν ποτέ ανακηρυχθεί.

Δεδομένο πως το μνημόνιο αυτό μας πλήττει σφόδρα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν μπορεί να αναζητάμε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ακυρωθεί αυτή η συμφωνία»

Επίσης, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας μας κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε για αυτή τη συμφωνία ότι «μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη… είναι στα όρια της φαιδρότητας».

Καταλαβαίνουμε πως ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης πιστεύει στη δυνατότητα ακύρωσης της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης. Βέβαια για τη Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Συμφωνία των Πρεσπών… η συνέχεια εδώ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr