Home Greek News Βρετανία: Εκτινάχθηκε η οικονομία μετά το Brexit!

Βρετανία: Εκτινάχθηκε η οικονομία μετά το Brexit!

by _
0 comment 114 views

Βρετανία: Εκτινάχθηκε η οικονομία μετά το Brexit!


Στα ύψη η εμπιστοσύνη των πολιτών

Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώνεται η εμπιστοσύνη των Βρετανών για τα οικονομικά τους τον Φεβρουάριο, σε μια τελευταία ένδειξη ανάκαμψης της εμπιστοσύνης μετά από την καθοριστική εκλογική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου και την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε στις 31 Ιανουαρίου, διαψεύδοντας όλους όσους προέβλεπαν «σεισμό, λιμό και καταποντισμό» για την Βρετανία αν έβγαινε από την Ε.Ε.

Ο δείκτης οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών της Markit διαμορφώθηκε στις 47,6 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 44,6 μονάδες τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί ο δείκτης εδώ και 11 χρόνια, όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη έρευνα.

«Η τελευταία μας αναφορά σηματοδοτεί έναν αριθμό εξελίξεων που θα πρέπει να βοηθήσει να οικοδομηθεί αισιοδοξία αναφορικά με τις άμεσες οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (Βank of England) τον προηγούμενο μήνα αποφάσισε να μη μειώσει τα επιτόκια διότι εντόπισε ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, μετά από μια επιβράδυνση στα τέλη του 2019.

Επίσης, η έρευνα της Markit έδειξε ότι τα νοικοκυριά ανέμεναν περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού και ανάκαμψη στις τιμές κατοικιών, ενώ υποχώρησαν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr