ΑΔΙΕΞΟΔΟ στις ρωσοτουρκικές συνομιλίες: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τουρκικό εξοπλισμό στη Συρία-Πυραυλικές επιθέσεις και δια θαλάσσης…


ΑΔΙΕΞΟΔΟ στις ρωσοτουρκικές συνομιλίες: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τουρκικό εξοπλισμό στη Συρία-Πυραυλικές επιθέσεις και δια θαλάσσης…


“Πάτησε το κουμπί” για να εξαφανιστούν οι τζιχαντιστές στη Συρία ο Πούτιν και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ό,τι και να δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν…

Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη κατέστρεψαν δεκάδες τουρκικά άρματα μάχης, 18 συστήματα MLRS και περίπου 50 ΤΟΜΑ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος και το Bulgarian Military.com. Η παραβίαση των συμφωνιών με τη Μόσχα από τον Ερντογάν, είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες σε υλικό για την Τουρκία στη Συρία, και για αυτό η Άγκυρα προσπαθεί μέσω των συνομιλιών να προστατεύσει τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ, διατηρώντας παράλληλα τη ρωσοτουρκική “λυκοφιλία”.

Η Τουρκία εξέφρασε την πεποίθηση της ότι χρειάζεται να αποκλιμακωθεί η ένταση στην επαρχία Ιντλίμπ στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία με Ρώσους διπλωμάτες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο.

«Η αντιπροσωπεία μας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ συναντήθηκε σήμερα στην Μόσχα με τους συναδέλφους της, με τους οποίους συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιντλίμπ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία επισημαίνεται ότι συζητήθηκαν μέτρα το οποία μπορούν να ληφθούν για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι για το Ιντλίμπ.

Στην Άγκυρα στις 8 και 10 Φεβρουαρίου, είχαν πραγματοποιηθεί δύο γύροι συνομιλιών μεταξύ επίσημων αξιωματούχων της Ρωσίας και της Τουρκίας για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

Από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, τα τουρκικά στρατεύματα και οι φιλότουρκοι τρομοκράτες έχασαν σχεδόν εκατό τεθωρακισμένα οχήματα παντός τύπου που μεταφέρθηκαν παράνομα στη Συρία και τα οποία κτύπησε η ρωσική πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών και ξένων πρακτορείων ειδήσεων, χθες η Τουρκία έχασε τουλάχιστον 23 άρματα μάχης στη Συρία (συμπεριλαμβανομένων 4 Leopard), περίπου 50 ΤΟΜΑ και τεθωρακισμένα οχήματα, 18 συστήματα MLRS, περισσότερα από 20 φορτηγά, ενώ καταστράφηκαν και 2 αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά.

Οι επιθέσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε περιοχές με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τουρκικού εξοπλισμού, ενώ και τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν αμέσως μετά τη διέλευση των Τουρκικο-συριακών συνόρων.

Οι απώλειες των φιλότουρκων μαχητών ανέρχονται συνολικά σε περίπου 300 άτομα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, η Ρωσία παρόλα αυτά, διατηρεί ενεργά επαφές με την τουρκική πλευρά και μόλις η Άγκυρα δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για κάποια παράνομη διέλευση των συριακών συνόρων, τότε οι επιθέσεις πραγματοποιούνται αυτόματα σε φάλαγγες και συνοδείες, που αφορούν τζιχαντιστές, διότι αυτούς στέλνει κατά κόρον η Άγκυρα στο Ιντλίμπ, μετά τις πρόσφατες απώλειες Τούρκων στρατιωτών.

Ρωσικές επιθέσεις και διά θαλάσσης

Ρωσικά πολεμικά πλοία επίσης ξεκίνησαν μια μαζική επίθεση πυραύλων στους τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο Χαλέπι.

Πριν από λίγες ώρες, πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό πυραύλων Κρουζ προς στις θέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών που προετοίμαζαν να επιτεθούν στο ρωσικό, συριακό και ιρανικό στρατό, καθώς και σε μέλη ομάδων και οργανώσεων που συμμετείχαν στην απελευθέρωση του Χαλεπίου.

Οι τρομοκράτες υπέστησαν τεράστιες απώλειες, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό, ενώ δεκάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα όπλα, παραδίδοντας το δυτικό τμήμα του Χαλεπίου και τα προάστια αυτής της συριακής πόλης χωρίς σχεδόν καμία αντίσταση.

“Ο βομβαρδισμός πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς από ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα, είχε ως στόχο τα περίχωρα της πόλης Ainjara στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου”, αναφέρει το Media Centre του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές,το περιβάλλον της πόλης Ainjara έχει πράγματι βληθεί από πυραύλους μεγάλης κλίμακας σήμερα, ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι στα ανοικτά των ακτών της Συρίας υπάρχουν πράγματι ρωσικά πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με τουλάχιστον 24 πυραύλους Κρουζ Caliber.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ξεκίνησε και ειδικά η παρουσία των Τούρκων θα δυναμιτίσει τον πόλεμο εκεί, ενώ μπορεί να “εξοκείλει” η όλη κατάσταση σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Πηγή >> pentapostagma.gr