Δάνεια έως 25.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες


Δάνεια έως 25.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες


ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ… ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ…
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα το νομοσχέδιο για μικρά δάνεια έως 25.000 ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Το νομοσχέδιο είχε ετοιμασθεί σε μία πρώτη μορφή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε προβληθεί από στελέχη της, ενώ τώρα βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας. Στόχος είναι να απλοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα οι διαδικασίες του, ώστε να γίνει λειτουργικό στην πράξη.

Βάσει του νομοσχεδίου θα παρέχονται άδειες για ιδρύματα που θα δίνουν τις μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ, τις οποίες θα μπορούν να παίρνουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα μετά από αξιολόγηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με έρευνες των τραπεζών, πριν από την κρίση υπήρχαν περίπου 860.000 μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες σήμερα εκτιμάται ότι έχουν περιορισθεί στις 750.000. Από τις 750.000 μικρές εταιρείες, υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 είναι για διάφορους λόγους αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα. Σε αυτές τις εταιρείες θα απευθύνονται κυρίως οι μικροπιστώσεις.

Πηγή πληροφοριών: Πρώτο Θέμα


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from oparlapipas

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.oparlapipas.gr/2020/02/daneia...