Home Greek News «Βόμβα» από Γ.Βαρουφάκη: Κατέθεσε τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του ’15 – Του το επέστρεψε ως «απαράδεκτο» ο Τασούλας

«Βόμβα» από Γ.Βαρουφάκη: Κατέθεσε τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του ’15 – Του το επέστρεψε ως «απαράδεκτο» ο Τασούλας

by _
0 comment 105 views

«Βόμβα» από Γ.Βαρουφάκη: Κατέθεσε τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του ’15 – Του το επέστρεψε ως «απαράδεκτο» ο Τασούλας


«Βόμβα» έριξε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του α’ εξαμήνου του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι κατέθεσε στα πρακτικά όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Eurogroup, προκειμένου να βάλει ένα «τέλος» στα ψεύδη που ακούγονται για την περίοδο του α’ εξαμήνου του 2015.

Ανέγνωσε δε, απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες, καθώς δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο της ιδιωτικής σφαίρας. 

«Με το να καταθέσω τις ηχογραφημένες συνομιλίες, θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέστρεψε ως «απαράδεκτο» τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup.

«Όταν κάποιος επιθυμεί να δημοσιεύσει κρυφές συνομιλίες κορυφαίων ευρωπαϊκών οργάνων, θα πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτή. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο του κ. Βαρουφάκη» επεσήμανε ο κ. Τασούλας.

Και πρόσθεσε: «Καλώ έναν κλητήρα να επιστρέψει στον κ. Βαρουφάκη ως “απαράδεκτο” τον συγκεκριμένο φάκελο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του κ. Τασούλα έγινε εν απουσία του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος είχε ήδη αποχωρήσει από τη Βουλή, λόγω της κηδείας ενός φιλικού του προσώπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, είχε αποκαλύψει το εξής για τον Αλέξη Τσίπρα: «Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει “ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά”» είπε ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει: «Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Πηγή >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr