Home Greek News Απίστευτο: Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε εκεχειρία με τους τρομοκράτες Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν! – Μετά από 2.500 νεκρούς…

Απίστευτο: Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε εκεχειρία με τους τρομοκράτες Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν! – Μετά από 2.500 νεκρούς…

by _
0 comment 109 views

Απίστευτο: Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε εκεχειρία με τους τρομοκράτες Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν! – Μετά από 2.500 νεκρούς…


Ακριβώς 18 χρόνια και τρεις μήνες μετά την αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν, που ακολούθησε την τραγωδία της επίθεσης της αλ Κάϊντα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στο αμερικανικό έδαφος (Δίδυμοι Πϋργοι, Πέντάγωνο κλπ.) οι ΗΠΑ συνθηκολόγησαν για πρώτη φορά με τους συμμάχους της αλ Κάϊντα, τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αποδεχόμενοι στην πράξη ότι δεν μπορούν να καταβάλουν την τρομοκρατική οργάνωση της χώρας.

Την ανακοίνωση της εκεχειρίας για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο επικεφαλής Πενταγώνου, Μαρκ Έσπερ, στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράλ Γάνι είπε ότι ενημερώθηκε από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για την «αξιοσημείωτη πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες αυτές, μεταξύ των ΗΠΑ και της τρομοκρατικής οργάνωσης (οι Ταλιμπάν είναι στην δεύτερη θέση των τρομοκρατικών οργανώσεων, εχθρών των ΗΠΑ, μετά την αλ Κάιντα), που σκότωσε πάνω από 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Ο Μ.Πομπέο το επιβεβαίωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στη Σύνοδο για την Ασφάλεια, στο Μόναχο.

«Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύτηκαν μια πρόταση για περιορισμό της βίας για επτά ημέρες», εξήγησε ο Έσπερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες. «Ανέκαθεν λέγαμε ότι η καλύτερη ή ίσως η μόνη λύση στο Αφγανιστάν είναι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας. Έχει γίνει πρόοδος σε αυτό το μέτωπο και θα έχουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, όπως ελπίζω», πρόσθεσε.

Ο Έσπερ δεν διευκρίνισε το πότε ξεκινά αυτή η εκεχειρία. Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν όμως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η οργάνωση θα ξεκινήσει αυτόν τον «περιορισμό των βίαιων ενεργειών» από αύριο Παρασκευή.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες των ΗΠΑ στις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν», είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποιώντας όμως ότι οι Αφγανοί αντάρτες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν πραγματικά τη βούληση να περιορίσουν τις βιαιότητες.

Τώρα, τι είδους «περιορισμό» φαντάζεται ο γ.γ. του ΝΑΤΟ από μια τρομοκρατική οργάνωση, είναι ένα άλλο θέμα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ>>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr