Home Greek News Μαζικοί βομβαρδισμοί Ρώσων & Σύριων σε θέσεις Τούρκων στην Ιντλίμπ

Μαζικοί βομβαρδισμοί Ρώσων & Σύριων σε θέσεις Τούρκων στην Ιντλίμπ

by _
0 comment 157 views

Μαζικοί βομβαρδισμοί Ρώσων & Σύριων σε θέσεις Τούρκων στην Ιντλίμπ


Αρχή του τέλους για την Άγκυρα η σύγκρουση στην Ιντλίμπ
Ησυριακή πολεμική αεροπορία, φέρεται να χτύπησε πριν λίγο περιοχή με Τούρκους στρατιώτες ανατολικά του Qaminas στην ανατολική ύπαιθρο Ιντλίμπ και προκαταρκτικές πληροφορίες δείχνουν ότι υπήρξαν θύματα στις τάξεις του τουρκικού στρατού.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τοπικές πηγές, για πρώτη φορά μετά από μακρά σιωπή, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν μαζικά στο κέντρο του Ιντλίμπ και τα περίχωρα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα ανάμεσα σε Τούρκους στρατιώτες και Σύριους αντάρτες.
Πρόκειται για ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34 που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της ρωσικής βάσης Khmeimim, αφού επιβεβαίωσαν πρώτα τις πληροφορίες σχετικά με την καταστροφή του συριακού ελικοπτέρου Mi-8, από Σύριους αντάρτες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS.
Το συριακό ελικόπτερο δεν το έριξαν Τούρκοι στρατιώτες, αλλά τζιχαντιστές, οι οποίοι του είχαν στήσει “παγίδα”, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Έτσι, ο ουρανός του Ιντλίμπ είναι εφεξής μη ασφαλής τόσο για τη συριακή όσο και για τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, αλλά κυρίως για τους Τούρκους και τους φιλότουρκους τζιχαντιστές.
Η Συρία, αν επιβεβαιωθούν και οι νέες τουρκικές απώλειες, θα γίνει ένα νέο “τουρκικό Βιετνάμ”, το οποίο θα γκρεμίσει το καθεστώς Ερντογάν σε πολύ σύντομο διάστημα.

Η Συρία είναι έθνος-κράτος και αυτού του κράτους η εδαφική ακεραιότητα έχει παραβιαστεί από διάφορες ένοπλες ομάδες υποστηριζόμενες από ξένα κράτη, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η οποία επανειλημμένα εισέβαλε και κατέλαβε τμήματα της Συρίας.
Η παρατεταμένη παρουσία της Άγκυρας στη χώρα θεωρείται παράνομη από τη συριακή κυβέρνηση, ενώ η νέα παρέμβασή της στις συριακές υποθέσεις μπορεί να προκαλέσει γενικευμένη σύγκρουση.
Έγινε φανερό ότι η Δαμασκός, με ρωσική και σε μικρότερο βαθμό με ιρανική υποστήριξη, διαβλέπει στο να ανακαταλάβει ολόκληρο το έδαφος της συριακής επικράτειας, ώστε να να ξαναγίνει κανονικό κράτος κάποια στιγμή.
Όσο όμως οι Τούρκοι εξοπλίζουν την αποκαλούμενη συριακή “αντιπολίτευση” και κατέχουν μεγάλο μέρος του Ιντλίμπ και τμήματα των επαρχιών του Χαλεπίου, αυτό το σχέδιο πάει περίπατο.
Η Τουρκία θα εξακολουθεί να πληρώνει ανθρώπινο τίμημα στη χώρα αυτή και μόνο εντός δύο εβδομάδων υπάρχουν συνολικά 13 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί, με την ένταση να κλιμακώνεται συνεχώς μεταξύ Άγκυρας, Δαμασκού και Μόσχας.
Αν συνεχίσουν σε αυτό το ρυθμό οι Τούρκοι θα χάσουν πολύ κόσμο και αυτό δεν θα μπορούν να το δικαιολογήσουν στο λαό τους, που βλέπει τα παιδιά του να σκοτώνονται για ξένες υποθέσεις.
Τότε το τέλος του Ερντογάν με εσωτερική εξέγερση θα είναι πολύ κοντά.
Πηγή >> pentapostagma.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr