Τι θα συζητήσουν Παναγιωτόπουλος – Ακάρ στη σημερινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες


Τι θα συζητήσουν Παναγιωτόπουλος – Ακάρ στη σημερινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες

Γιώργος Διονυσόπουλος


Η στάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο, οι παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της κουβέντας

Τη διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς τόσο για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο όσο και για το κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόκειται να μεταφέρει προς τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντηση που θα έχουν σήμερα στις 7 (τοπική ώρα) το απόγευμα στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα θέσει υπόψη του κ. Ακάρ και το ζήτημα της στάσης που τηρεί η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως προς τις παράνομες έρευνες που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία ενέργεια που θα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πλευρά θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο που η Τουρκία, συνειδητά αυτή τη φορά, επιχειρήσει να αποστείλει είτε το «Ουρούτς Ρέϊς» είτε άλλο ωκεανογραφικό σκάφος για έρευνες εντός  της ελληνικής ΑΟΖ.  Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί επίσης και ο διμερής στρατιωτικός διάλογος για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Σημειώνεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου,  μέχρι και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου,  θα βρεθεί στην Αθήνα πολυμελής αντιπροσωπία Τούρκων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από διπλωμάτες αλλά και στελέχη της νομικής υπηρεσίας του τουρκικού ΥΠΑΜ, θα συζητήσουν με αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο, τρόπους για την μείωση της έντασης στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Πηγή >>


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from protothema

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.protothema.gr/politics/artic...