Home Greek News Προανακριτική Novartis: Καλούνται για κατάθεση οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες

Προανακριτική Novartis: Καλούνται για κατάθεση οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες

by _
0 comment 247 views

Προανακριτική Novartis: Καλούνται για κατάθεση οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες

Χρήστος Μπόκας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία περιλαμβάνει κλήσεις για κατάθεση στους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στους προστατευόμενους μάρτυρες «Μ. Σαράφη» και «Αικ. Κελέση» και στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη…

Εξέταση των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων και διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο περιλαμβάνει η τελική σεζόν της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής πριν από τη σύνταξη του τελικού πορίσματος για τη σκευωρία Novartis και τις παρακρατικές δράσεις του πολυπλόκαμου μηχανισμού «Ρασπούτιν».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Τρίτης οριστικοποιήθηκε ο βασικός κορμός της λίστας με τους μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν για την ολοκλήρωση των ερευνών ενώ σε νέα συνεδρίαση την επόμενη Δευτέρα θα ζητηθεί το ζήτημα της ενίσχυσης του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία περιλαμβάνει κλήσεις για κατάθεση στους: Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στους προστατευόμενους μάρτυρες «Μ. Σαράφη» και «Αικ. Κελέση»και στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ώστε στο τέλος να κληθεί ο ερευνώμενος πρώην αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Για την κλήτευση των προστατευόμενων μαρτύρων είχε γράψει από την Κυριακή το Πρώτο Θέμα.

Στόχος η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει  στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η γνωστοποίηση των αρμόδιων αρχών για την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων θα σταλεί πιθανότατα εντός του επόμενου εικοσιτετραώρου ώστε η κατάθεσή τους να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (Τρίτη ή Τετάρτη).

Να σημειωθεί ότι το καθεστώς προστασίας παρεσχέθη ύστερα από αίτημα της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ωστόσο τα συγκεκριμένα πρόσωπα εξετάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο -με αυτοπρόσωπη παρουσία, χωρίς μέτρα προφύλαξης της πραγματικής τους ταυτότητας – και απο τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή που διεξάγουν παράλληλη έρευνα για τους χειρισμούς της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη. Το γεγονός αυτό αίρει κάθε εμπόδιο προκειμένου να ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία και απο τα μέλη της προανακριτικής της Βουλής.

Υπο αυτά τα δεδομένα στελέχη της επιτροπής εξηγούν ότι θα υποβληθεί επιστολή γνωστοποίησης της πρόθεσης της προανακριτικής για εξέταση προκειμένου να οριστεί ειδικός χώρος – πιθανότατα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ για την προστασία μαρτύρων – για την εξέταση. Μεταξύ άλλων απο την συγκεκριμένη διαδικασία θα έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν την πραγματική ταυτότητα των «κουκουλοφόρων» και την πραγματική τους εμπλοκή στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει υποστηρίξει ότι ο «Μ. Σαράφης» είναι ο πρώην εμπορικός διευθυντής της Novartis Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης και η «Αικ. Κελέση» είναι η κυρία Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή. Εαν η μαρτυρία επιβεβαιωθεί τοτε προκύπτει μείζον ζήτημα καθώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν ήδη εξεταστεί απο την προανακριτική δηλώνοντας ότι δεν έχουν σχέση με τις έρευνες και πως δεν γνωρίζουν το παραμικρό για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων.

Πέραν αυτών, οι βουλευτές της πλειοψηφίας τόνισαν ότι απο την κατάθεση της κυρίας Τουλουπάκη θα εξαρτηθεί και το αν θα καλέσουν τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Ντζούρα – Μανώλη. Παράλληλα επιφυλάχθηκαν για την κατ αντιπαράσταση εξέταση της κυρίας Ξένης Δημητρίου με τον κ. Ιωάννη Αγγελή αλλά και την εξέταση των Μ. Παπασπύρου, Ε. Κουτζαμάνη, Γ. Παπαδάκου και Ηλ. Ζαμανίκα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν τους: Ηλ. Ζαμανίκα, Γ. Παπαδάκου, Ξ. Δημητρίου, Ελ. Τουλουπάκη και επίκουρους, “Μ. Σαράφη” και “Αικ. Κελέση” καθώς και την επανεξέταση των Ι. Αγγελή και Ελ. Ράικου.

Το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε την εξέταση των Ελ. Τουλουπάκη, Σ. Μιωνή, Π. Πολάκη, Δ. Τζανακόπουλου, Ε. Κουτζαμάνη και εφ’ όσον χρειαστεί κατ αντιπαράσταση εξέταση Σαράφη και Κελέση με τους Δεστεμπασίδη και Μαραγκέλη.

Πηγή>>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr