Home Greek News Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Παράνομη» η στρατιωτικοποίηση 16 νησιών από την Ελλάδα

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Παράνομη» η στρατιωτικοποίηση 16 νησιών από την Ελλάδα

by _
0 comment 116 views

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Παράνομη» η στρατιωτικοποίηση 16 νησιών από την Ελλάδα

09/02/2020, 11:44


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί τη στάση της Ελλάδας για την αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων  – «Μόνο αν είμαστε κι εμείς μέσα, θα προχωρήσουν σχέδια σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο» πρόσθεσε

Λίγες ημέρες μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μίλησε στην εφημερίδα Hürriyet και δεν δίαστασε να κατηγορήσει τη στάση της χώρας μας για την αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στα θέματα αυτά, δυσκολεύει την επίλυσή τους σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συμφωνίες. Από την άλλη, με έναν τρόπο χωρίς προηγούμενο στον κόσμο και στην ιστορία, ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια. Αυτό δεν είναι λογικό» ανέφερε αρχικά ο Ακάρ, γύρω από τα ζητήματα στοΑιγαίο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr